Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Peter R. De Vries: 'De eerste slag is gewonnen'

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 18:59

De familie Verstappen is 'content' met het verlengen van het voorarrest van Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen.

Dat laat vertrouwenspersoon Peter R. de Vries weten aan L1.

Slag gewonnen
"De eerste slag is gewonnen", zegt De Vries over het oordeel van de rechtbank. Die vindt dat er voldoende ernstig vermoeden is dat Jos Brech betrokken is geweest bij de dood van Nicky Verstappen, hem seksueel misbruikt en ontvoerd heeft. Daarom moet Brech nog minstens drie maanden vast blijven zitten.

Lees ook: Rechtbank: Jos Brech blijft in de cel

Blaren op de tong
Brechs advocaat Gerald
Roethof hield een urenlang betoog om aan te tonen dat er onvoldoende bewijs is en dat zijn cliënt onmiddellijk op vrije voeten moet komen. Peter R. de Vries: "Roethof heeft zich de blaren op de tong gepleit, maar tevergeefs, hij krijgt ongelijk van de rechtbank." Brech heeft tot nu niet verklaard hoe zijn dna op de kleding en het lichaam van Nicky is terechtgekomen. "Misschien is hij nu tot inzicht gekomen dat zijn tactiek niet werkt en gaat hij hopelijk nu wel praten", vertelt de woordvoerder van de familie.

'Voorlopig oordeel'
"Het gaat om een voorlopig oordeel. Elke dag dat iemand te lang zit, is inderdaad een verlies", zegt advocaat Gerald Roethof in een eerste reactie. Daarmee reageert hij ook op de uitspraak van Peter R. de Vries die spreekt over een 'gewonnen slag'. Roethof wil zich niet uitlaten of hij zijn tactiek gaat veranderen en wanneer Brech iets gaat verklaren. "Dat bespreek ik met mijn cliënt."

L1

Ajax - Bayern München
Volgens De Vries was het een bijzondere dag voor de familie Verstappen. Ze zagen voor het eerst iemand in de ogen die verdacht wordt in de mysterieuze dood van hun zoon en broertje. Peter R. de Vries sluit die dag af met vader Peetje. Samen met hem bezoekt hij woensdagavond de wedstrijd Ajax - Bayern München. Nicky was zelf fanatiek voetballer en hij was hartstochtelijk fan van die Amsterdamse voetbalclub. Hij werd in augustus 1998 dood gevonden in een rode pyjamabroek van Ajax.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen