Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Peter R. De Vries: 'De eerste slag is gewonnen'

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 18:59

De familie Verstappen is 'content' met het verlengen van het voorarrest van Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen.

Dat laat vertrouwenspersoon Peter R. de Vries weten aan L1.

Slag gewonnen
"De eerste slag is gewonnen", zegt De Vries over het oordeel van de rechtbank. Die vindt dat er voldoende ernstig vermoeden is dat Jos Brech betrokken is geweest bij de dood van Nicky Verstappen, hem seksueel misbruikt en ontvoerd heeft. Daarom moet Brech nog minstens drie maanden vast blijven zitten.

Lees ook: Rechtbank: Jos Brech blijft in de cel

Blaren op de tong
Brechs advocaat Gerald
Roethof hield een urenlang betoog om aan te tonen dat er onvoldoende bewijs is en dat zijn cliënt onmiddellijk op vrije voeten moet komen. Peter R. de Vries: "Roethof heeft zich de blaren op de tong gepleit, maar tevergeefs, hij krijgt ongelijk van de rechtbank." Brech heeft tot nu niet verklaard hoe zijn dna op de kleding en het lichaam van Nicky is terechtgekomen. "Misschien is hij nu tot inzicht gekomen dat zijn tactiek niet werkt en gaat hij hopelijk nu wel praten", vertelt de woordvoerder van de familie.

'Voorlopig oordeel'
"Het gaat om een voorlopig oordeel. Elke dag dat iemand te lang zit, is inderdaad een verlies", zegt advocaat Gerald Roethof in een eerste reactie. Daarmee reageert hij ook op de uitspraak van Peter R. de Vries die spreekt over een 'gewonnen slag'. Roethof wil zich niet uitlaten of hij zijn tactiek gaat veranderen en wanneer Brech iets gaat verklaren. "Dat bespreek ik met mijn cliënt."

L1

Ajax - Bayern München
Volgens De Vries was het een bijzondere dag voor de familie Verstappen. Ze zagen voor het eerst iemand in de ogen die verdacht wordt in de mysterieuze dood van hun zoon en broertje. Peter R. de Vries sluit die dag af met vader Peetje. Samen met hem bezoekt hij woensdagavond de wedstrijd Ajax - Bayern München. Nicky was zelf fanatiek voetballer en hij was hartstochtelijk fan van die Amsterdamse voetbalclub. Hij werd in augustus 1998 dood gevonden in een rode pyjamabroek van Ajax.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen