Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter R. de Vries: '2021 het jaar van Tanja Groen'

Geplaatst opvrijdag 1 januari 2021 - 19:16

Peter R. de Vries wil de verdwijning van Tanja Groen ophelderen. Dat meldt de misdaadverslaggever vrijdag via Twitter.

Tanja Groen uit Schagen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd. Ze woonde destijds in Gronsveld, omdat ze aan de Maastrichtse universiteit zou gaan studeren. Groen is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek.

Ultieme poging
'Ik wil een ultieme poging doen om het mysterie rond de in augustus 1993 in Maastricht verdwenen Tanja Groen (18) op te lossen', schrijft De Vries op zijn Twitteraccount. Hij geeft aan de hulp van het publiek nodig te hebben.

Zoekactie
Medio december heeft de Haarlemse emeritus hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen aangegeven dat politie, Openbaar Ministerie (OM) en particuliere onderzoekers mogelijk al in januari een zoekactie naar het lichaam van Groen opzetten.

Lees ook: Opnieuw gerichte zoekactie Tanja Groen

Nooit echt prioriteit
"Deze zaak heeft nooit echt de prioriteit gekregen die andere zaken wel hebben gehad", zegt de misdaadjournalist vrijdagavond in RTL Boulevard. "Ik hoop met politie, justitie en wetenschappers de handen ineen te kunnen slaan om deze zaak op te lossen." Wat De Vries betreft moet 2021 "het jaar van Tanja Groen worden". "Ik heb ook niet het eeuwige leven, ik wil deze zaak van mijn lijstje hebben."

Grootste litteken
Oud-rechercheur Peter van Heugten, destijds betrokken bij het onderzoek naar de verdwijning van Groen, zegt in de uitzending dat deze zaak bij hem het grootste litteken van zijn loopbaan heeft achtergelaten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen