Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter R. de Vries: '2021 het jaar van Tanja Groen'

Geplaatst opvrijdag 1 januari 2021 - 19:16

Peter R. de Vries wil de verdwijning van Tanja Groen ophelderen. Dat meldt de misdaadverslaggever vrijdag via Twitter.

Tanja Groen uit Schagen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd. Ze woonde destijds in Gronsveld, omdat ze aan de Maastrichtse universiteit zou gaan studeren. Groen is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek.

Ultieme poging
'Ik wil een ultieme poging doen om het mysterie rond de in augustus 1993 in Maastricht verdwenen Tanja Groen (18) op te lossen', schrijft De Vries op zijn Twitteraccount. Hij geeft aan de hulp van het publiek nodig te hebben.

Zoekactie
Medio december heeft de Haarlemse emeritus hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen aangegeven dat politie, Openbaar Ministerie (OM) en particuliere onderzoekers mogelijk al in januari een zoekactie naar het lichaam van Groen opzetten.

Lees ook: Opnieuw gerichte zoekactie Tanja Groen

Nooit echt prioriteit
"Deze zaak heeft nooit echt de prioriteit gekregen die andere zaken wel hebben gehad", zegt de misdaadjournalist vrijdagavond in RTL Boulevard. "Ik hoop met politie, justitie en wetenschappers de handen ineen te kunnen slaan om deze zaak op te lossen." Wat De Vries betreft moet 2021 "het jaar van Tanja Groen worden". "Ik heb ook niet het eeuwige leven, ik wil deze zaak van mijn lijstje hebben."

Grootste litteken
Oud-rechercheur Peter van Heugten, destijds betrokken bij het onderzoek naar de verdwijning van Groen, zegt in de uitzending dat deze zaak bij hem het grootste litteken van zijn loopbaan heeft achtergelaten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen