Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter Gillis gaat Valkenburgse camping luxueus ombouwen

Geplaatst opmaandag 1 november 2021 - 16:05

Peter Gillis, vakantieparkenmagnaat en bekend van de televisieserie Massa is Kassa, heeft camping Den Driesch in Valkenburg overgenomen. Hij gaat het terrein omtoveren tot 'Stadsresort Valkenburg'.

Gillis is een bekende in de regio en verknocht aan de camping. "Ik kwam er privé vaak met mijn camper. Sta er meerdere keren per jaar", vertelt hij maandagmiddag. "We hebben vandaag alles ondertekend met de notaris. We doen zo even een borreltje met de familie om het te vieren."

'Mooiste stukje Nederland'
Gillis heeft geen moment getwijfeld toen de kans zich voordeed om in Zuid-Limburg te investeren. "Het is het mooiste stukje Nederland om een zaak te hebben", vertelt hij. "Midden in het historische centrum, er is van alles te doen. Grotten, casino's, de Amstel Gold Race. Ook buiten het seizoen is er handel, met de kerstmarkten enzo."

De camping ligt 500 meter van het stadscentrum en naast de Kasteelruïne met daaronder het eeuwenoude gangenstelsel van de Fluweelengrot.

Stadscamping Den Driesch Valkenburg (1 nov 2021)
Foto: Peter Gillis

Einde familiebedrijf
Met de overname komt er een einde aan familiebedrijf Den Driesch, dat de grootouders van voormalig eigenaresse Hannie Halmans zijn begonnen. "Hannie is geboren en getogen op de camping", vertelt echtgenoot en voormalig mede-eigenaar Bas Halmans. "Haar opa heeft na de Tweede Wereldoorlog het stukje grond kunnen kopen. Toen was het een tijdje een boerderij met daarna een pensionnetje. Sinds het massatoerisme op gang kwam in de jaren '70 is het een camping geweest. Het is niet makkelijk om er na tientallen jaren afscheid van te nemen."

Geen opvolging
"Maar op dit moment wordt er landelijk veel overgenomen in deze sector. Zo kwamen wij voor de keuze: of doorpakken en investeren, of verkopen. Onze kinderen willen het bedrijf niet overnemen, dus hebben we met een makelaar gekeken naar de beste optie. Dat bleek de Oostappen Groep", vertelt Halmans.

"We hebben fijn zaken met Peter Gillis gedaan." Vice versa denkt Gillis er hetzelfde over. "Het is allemaal heel goed verlopen. Ik ken Bas en Hannie goed, het zijn hartstikke lieve mensen. Twee toppers bij elkaar."

Resort
Het hele park gaat op de schop. Gillis heeft grootse plannen. "Die campers en zo gaan weg, tabee, dat is voorbij. We gaan bedden verhuren. Chalets met terras, voor een weekendje of week weg met het gezin. 150 stuks, 750 man in totaal." Naast de chalets komen er huizen voor grotere families en een nieuwe speeltoren.

Een nieuw concept, vergeleken met zijn andere elf parken die meer zijn gericht op de kleinere portemonnee. "Daar werken we allemaal met kortingen, maar dit wordt wat luxer ingericht. Als wij er beginnen, is het Stadsresort Valkenburg. Een mooi park dat los komt te staan van de Oostappen Groep."

Gillis verwacht op 8 april 2022 te openen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen