Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter Buwalda ontving doodsbedreigingen vanwege column

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 8:08

Schrijver Peter Buwalda is eerder dit jaar met de dood bedreigd nadat een column van zijn hand veel stof had doen opwaaien.

Dat vertelt de auteur in een interview met het blad HP/De Tijd.

Charlie Hebdo
Aanleiding voor de vele haatreacties was een column van de in Blerick opgegroeide schrijver over de aanslag op Charlie Hebdo. "
Normaal krijg ik vijf of zes reacties en nu waren het er vijf- of zeshonderd. Tot doodsbedreigingen aan toe", aldus Buwalda. "Ook door respectabele mensen, met een eigen Wikipediapagina. Zoals ene Koolmees, een componist, ik weet niet meer wat hij precies schreef, maar hij wilde dat ik doodging."

Ruzie met Wouter Bos
Buwalda schreef in zijn column in de Volkskrant dat hij het 'hysterisch' vond hoe er plots mondiaal aan de vrijheid van meningsuiting werd gehangen. "Die stond niet onder druk. Dat vind ik nog steeds." Het schrijven kwam hem op forse kritiek te staan. "Ik had er ook met Wouter Bos ruzie over. Die was ook boos. Ik heb altijd op die man gestemd. Begint hij me op een columnistenbijeenkomst van de Volkskrant keihard de mantel uit te vegen."

Dwarse mening
De vele bedreigingen zette de schrijver aan het denken. "Ik bedacht me wel dat ik niet graag iemand zou zijn die iedere week een dwarse mening geeft. Ik zat toch die hele verdere week reacties te lezen. Ik weet niet, ik vond het niet geweldig of zo."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuw boek Peter Buwalda loopt vertraging op
Na acht jaar weer nieuwe roman Peter Buwalda
Schrijver Peter Buwalda in Zomergasten
Peter Buwalda weer vrijgezel
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen