Overslaan en naar de inhoud gaan

Pesterij op stadhuis leidt tot raadsvragen Maastricht

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 14:01

De Maastrichtse PvdA wil weten of de gemeente iets wist van de pesterijen op het stadhuis, en zo ja wat daar aan werd gedaan.

De fractie wil hoe dan ook dat pesterijen en intimidatie op de werkvloer worden aangepakt.

Vaker dan gemiddeld
Vorige week bleek uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat ambtenaren in Maastricht veel vaker melding maken van 'ongewenste aandacht' dan gemeentewerkers in andere plaatsen. Volgens datzelfde onderzoek voelen Maastrichtse ambtenaren zich ook vaker geïntimideerd.

Lage respons
Van de 1600 ambtenaren in Maastricht deed minder dan de helft mee aan het onderzoek. Die respons is laag, meldt het bureau dat de gegevens voor de Inspectie heeft verzameld. Onduidelijk is alleen waarom de respons zo laag was. Eén mogelijkheid is dat ambtenaren die niks invulden geen klachten hadden, een andere is dat ambtenaren met problemen het niet aandurfden om hun problemen te melden.

Lees ook: Werknemers gemeente Maastricht gepest op werkvloer

Papieren aanpak
De gemeente Maastricht liet vorige week al aan De Limburger weten dat het onderzoek 'een opschuddende werking' heeft gehad. De PvdA-fractie vraagt zich af waaruit dat blijkt, omdat de gemeente 'enkel lijkt te kiezen voor een papieren aanpak'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen