Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pesterij op stadhuis leidt tot raadsvragen Maastricht

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 14:01

De Maastrichtse PvdA wil weten of de gemeente iets wist van de pesterijen op het stadhuis, en zo ja wat daar aan werd gedaan.

De fractie wil hoe dan ook dat pesterijen en intimidatie op de werkvloer worden aangepakt.

Vaker dan gemiddeld
Vorige week bleek uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat ambtenaren in Maastricht veel vaker melding maken van 'ongewenste aandacht' dan gemeentewerkers in andere plaatsen. Volgens datzelfde onderzoek voelen Maastrichtse ambtenaren zich ook vaker geïntimideerd.

Lage respons
Van de 1600 ambtenaren in Maastricht deed minder dan de helft mee aan het onderzoek. Die respons is laag, meldt het bureau dat de gegevens voor de Inspectie heeft verzameld. Onduidelijk is alleen waarom de respons zo laag was. Eén mogelijkheid is dat ambtenaren die niks invulden geen klachten hadden, een andere is dat ambtenaren met problemen het niet aandurfden om hun problemen te melden.

Lees ook: Werknemers gemeente Maastricht gepest op werkvloer

Papieren aanpak
De gemeente Maastricht liet vorige week al aan De Limburger weten dat het onderzoek 'een opschuddende werking' heeft gehad. De PvdA-fractie vraagt zich af waaruit dat blijkt, omdat de gemeente 'enkel lijkt te kiezen voor een papieren aanpak'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen