Overslaan en naar de inhoud gaan

Pesterij op stadhuis leidt tot raadsvragen Maastricht

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 14:01

De Maastrichtse PvdA wil weten of de gemeente iets wist van de pesterijen op het stadhuis, en zo ja wat daar aan werd gedaan.

De fractie wil hoe dan ook dat pesterijen en intimidatie op de werkvloer worden aangepakt.

Vaker dan gemiddeld
Vorige week bleek uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat ambtenaren in Maastricht veel vaker melding maken van 'ongewenste aandacht' dan gemeentewerkers in andere plaatsen. Volgens datzelfde onderzoek voelen Maastrichtse ambtenaren zich ook vaker geïntimideerd.

Lage respons
Van de 1600 ambtenaren in Maastricht deed minder dan de helft mee aan het onderzoek. Die respons is laag, meldt het bureau dat de gegevens voor de Inspectie heeft verzameld. Onduidelijk is alleen waarom de respons zo laag was. Eén mogelijkheid is dat ambtenaren die niks invulden geen klachten hadden, een andere is dat ambtenaren met problemen het niet aandurfden om hun problemen te melden.

Lees ook: Werknemers gemeente Maastricht gepest op werkvloer

Papieren aanpak
De gemeente Maastricht liet vorige week al aan De Limburger weten dat het onderzoek 'een opschuddende werking' heeft gehad. De PvdA-fractie vraagt zich af waaruit dat blijkt, omdat de gemeente 'enkel lijkt te kiezen voor een papieren aanpak'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen