Overslaan en naar de inhoud gaan

Pesterij op stadhuis leidt tot raadsvragen Maastricht

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 14:01

De Maastrichtse PvdA wil weten of de gemeente iets wist van de pesterijen op het stadhuis, en zo ja wat daar aan werd gedaan.

De fractie wil hoe dan ook dat pesterijen en intimidatie op de werkvloer worden aangepakt.

Vaker dan gemiddeld
Vorige week bleek uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat ambtenaren in Maastricht veel vaker melding maken van 'ongewenste aandacht' dan gemeentewerkers in andere plaatsen. Volgens datzelfde onderzoek voelen Maastrichtse ambtenaren zich ook vaker geïntimideerd.

Lage respons
Van de 1600 ambtenaren in Maastricht deed minder dan de helft mee aan het onderzoek. Die respons is laag, meldt het bureau dat de gegevens voor de Inspectie heeft verzameld. Onduidelijk is alleen waarom de respons zo laag was. Eén mogelijkheid is dat ambtenaren die niks invulden geen klachten hadden, een andere is dat ambtenaren met problemen het niet aandurfden om hun problemen te melden.

Lees ook: Werknemers gemeente Maastricht gepest op werkvloer

Papieren aanpak
De gemeente Maastricht liet vorige week al aan De Limburger weten dat het onderzoek 'een opschuddende werking' heeft gehad. De PvdA-fractie vraagt zich af waaruit dat blijkt, omdat de gemeente 'enkel lijkt te kiezen voor een papieren aanpak'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen