Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Peru schiet WK-sprookje Van Marwijk aan flarden

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 17:52

Het WK in Rusland eindigt voor trainersduo Bert van Marwijk-Mark van Bommel en hun Australië al naar drie wedstrijden. Een 2-0 nederlaag tegen Peru gaf the Socceroos het laatste zetje richting het vliegveld.

Drie wedstrijden in de poulefase leverden de Australiërs precies één punt op. Na een nederlaag tegen een Frankrijk en een remise tegen Denemarken moest er van Peru worden gewonnen om de knock-out fase te bereiken.

Lees ook: Laatste kans voor 'Limburgs' Australië op WK

Haperende productie
Net als in de wedstrijden tegen Frankrijk en Denemarken was de ploeg van Van Marwijk dinsdag zeker niet de mindere, maar haperde de doelpuntenproductie. In totaal wist Australië dit toernooi twee keer te scoren; twee keer had de ploeg daar een strafschop voor nodig. Peru was stukken scherper voor het doel. André Carrillo en Paolo Guerrero maakten de doelpunten.

Naar huis
Met het vertrek van Australië gaat ook de enige Limburgse enclave naar huis. Van Marwijk kan op zoek naar een nieuwe baan, daar al voorafgaand aan het WK was besloten dat hij the Socceroos alleen tijdens het toernooi zou coachen. Schoonzoon Van Bommel kan zich nu volledig focussen op PSV, waar hij aan de slag gaat als hoofdtrainer. Ook assistent-trainer Roel Coumans mag zich op nieuwe uitdagingen storten.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen