Overslaan en naar de inhoud gaan

Peru schiet WK-sprookje Van Marwijk aan flarden

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 17:52

Het WK in Rusland eindigt voor trainersduo Bert van Marwijk-Mark van Bommel en hun Australië al naar drie wedstrijden. Een 2-0 nederlaag tegen Peru gaf the Socceroos het laatste zetje richting het vliegveld.

Drie wedstrijden in de poulefase leverden de Australiërs precies één punt op. Na een nederlaag tegen een Frankrijk en een remise tegen Denemarken moest er van Peru worden gewonnen om de knock-out fase te bereiken.

Lees ook: Laatste kans voor 'Limburgs' Australië op WK

Haperende productie
Net als in de wedstrijden tegen Frankrijk en Denemarken was de ploeg van Van Marwijk dinsdag zeker niet de mindere, maar haperde de doelpuntenproductie. In totaal wist Australië dit toernooi twee keer te scoren; twee keer had de ploeg daar een strafschop voor nodig. Peru was stukken scherper voor het doel. André Carrillo en Paolo Guerrero maakten de doelpunten.

Naar huis
Met het vertrek van Australië gaat ook de enige Limburgse enclave naar huis. Van Marwijk kan op zoek naar een nieuwe baan, daar al voorafgaand aan het WK was besloten dat hij the Socceroos alleen tijdens het toernooi zou coachen. Schoonzoon Van Bommel kan zich nu volledig focussen op PSV, waar hij aan de slag gaat als hoofdtrainer. Ook assistent-trainer Roel Coumans mag zich op nieuwe uitdagingen storten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen