Overslaan en naar de inhoud gaan

Peru schiet WK-sprookje Van Marwijk aan flarden

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 17:52

Het WK in Rusland eindigt voor trainersduo Bert van Marwijk-Mark van Bommel en hun Australië al naar drie wedstrijden. Een 2-0 nederlaag tegen Peru gaf the Socceroos het laatste zetje richting het vliegveld.

Drie wedstrijden in de poulefase leverden de Australiërs precies één punt op. Na een nederlaag tegen een Frankrijk en een remise tegen Denemarken moest er van Peru worden gewonnen om de knock-out fase te bereiken.

Lees ook: Laatste kans voor 'Limburgs' Australië op WK

Haperende productie
Net als in de wedstrijden tegen Frankrijk en Denemarken was de ploeg van Van Marwijk dinsdag zeker niet de mindere, maar haperde de doelpuntenproductie. In totaal wist Australië dit toernooi twee keer te scoren; twee keer had de ploeg daar een strafschop voor nodig. Peru was stukken scherper voor het doel. André Carrillo en Paolo Guerrero maakten de doelpunten.

Naar huis
Met het vertrek van Australië gaat ook de enige Limburgse enclave naar huis. Van Marwijk kan op zoek naar een nieuwe baan, daar al voorafgaand aan het WK was besloten dat hij the Socceroos alleen tijdens het toernooi zou coachen. Schoonzoon Van Bommel kan zich nu volledig focussen op PSV, waar hij aan de slag gaat als hoofdtrainer. Ook assistent-trainer Roel Coumans mag zich op nieuwe uitdagingen storten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen