Overslaan en naar de inhoud gaan

Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ

Geplaatst opmaandag 21 maart 2016 - 11:34

In de rechtszaak tegen champignonbedrijf Prime Champ heeft een persoonsverwisseling plaats gevonden bij het getuigenverhoor.

In plaats van de leidingevende Rob van D., is zijn vrouw opgeroepen.

Later
Dat bleek tijdens de eerste zittingsdag voor de rechtbank in Roermond. Rob van D. is geen verdachte in deze zaak, zijn vrouw wel. Zij was bemiddelaar voor nieuwe werknemers. Rob van D. wordt aanstaande donderdag alsnog gehoord als getuige.

Prikklok
Het getuigenverhoor van Rob van D kan meer duidelijkheid geven over wie er bijvoorbeeld verantwoordelijk was voor het knoeien met de prikklok. Die werd voor Poolse medewerkers op 90 procent gezet. Werknemers die een uur werkten kregen zo maar 54 minuten uitbetaald. Dat verklaarde de voormalig financiëel administrateur van het bedrijf voor de rechtbank. De prikklok werd volgens hem zelfs twee keer op 85 procent gezet.

Onderbetaling
Jarenlang zouden Poolse medewerkers bij Prime Champ zijn onderbetaald. Ze maakten lange dagen, hadden amper vrije tijd en moesten een deel van hun loon inleveren voor huisvesting en eten.

Lees hier meer berichten over Prime Champ

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Prime Champ knoeide met prikklok
'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
FNV Bondgenoten: 'Prime Champ inderdaad Crime Champ'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen