Overslaan en naar de inhoud gaan

Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ

Geplaatst opmaandag 21 maart 2016 - 11:34

In de rechtszaak tegen champignonbedrijf Prime Champ heeft een persoonsverwisseling plaats gevonden bij het getuigenverhoor.

In plaats van de leidingevende Rob van D., is zijn vrouw opgeroepen.

Later
Dat bleek tijdens de eerste zittingsdag voor de rechtbank in Roermond. Rob van D. is geen verdachte in deze zaak, zijn vrouw wel. Zij was bemiddelaar voor nieuwe werknemers. Rob van D. wordt aanstaande donderdag alsnog gehoord als getuige.

Prikklok
Het getuigenverhoor van Rob van D kan meer duidelijkheid geven over wie er bijvoorbeeld verantwoordelijk was voor het knoeien met de prikklok. Die werd voor Poolse medewerkers op 90 procent gezet. Werknemers die een uur werkten kregen zo maar 54 minuten uitbetaald. Dat verklaarde de voormalig financiëel administrateur van het bedrijf voor de rechtbank. De prikklok werd volgens hem zelfs twee keer op 85 procent gezet.

Onderbetaling
Jarenlang zouden Poolse medewerkers bij Prime Champ zijn onderbetaald. Ze maakten lange dagen, hadden amper vrije tijd en moesten een deel van hun loon inleveren voor huisvesting en eten.

Lees hier meer berichten over Prime Champ

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Prime Champ knoeide met prikklok
'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
FNV Bondgenoten: 'Prime Champ inderdaad Crime Champ'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen