Overslaan en naar de inhoud gaan

Persoonsgegevens terras-app worden na aantal weken gewist

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 18:17

Het gedeelde terras op het Henseniusplein in Venray gaat de persoonsgegevens van klanten in een app opslaan en na een paar weken vernietigen. Volgens de nieuwe landelijke coronaregels moeten alle gasten onder meer reserveren en hun gegevens achterlaten.

"We hebben onze jurist laten uitzoeken hoe we de privacy het beste kunnen waarborgen van onze gasten gezien de strengere regels", zeggen de horeca-ondernemers op het Venrayse plein.

Niet blij
Ingewikkeld wordt het niet volgens horecaondernemer Gijs Schapendonk. Maar blij wordt hij er niet van dat hij en zijn collega's nog meer moeten vragen van hun klanten: "We passen de app aan. Dus erg veel gedoe is dat niet. Maar toch. Heel gastvrij voelt het niet. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de privacy van onze gasten."

L1

Sinds een aantal maanden werken ondernemers aan het Venrayse plein met een eigen app. Op het gedeelde terras is plek voor 540 mensen. "Klanten kunnen zelf beslissen bij welke zaak ze bestellen. Waar ze ook gaan zitten."

GGD
Behalve reserveren, een gezondheidscheck en zitten op een vaste plek moet elke gast ook zijn of haar persoonsgegevens invullen. Mocht het nodig zijn dan kan de GGD een besmettingshaard met deze contactgegevens in kaart brengen. "Wat klanten allemaal precies moeten invullen weten wij ook nog niet. Dat zullen we binnenkort wel horen."

Draai om de oren
De aanscherping van de coronaregels voor zijn branche zijn "een volledig onterechte draai om de oren", vindt de Venrayse horecaondernemer Gijs Schapendonk. "Er wordt gemeten met twee maten en dat zit me niet lekker."

Het frustreert Schapendonk dat bekend is dat de meeste besmettingen in de privé-sfeer worden opgelopen. "En op illegale feestjes", vult hij aan. "Toch krijgt de horeca weer extra regels terwijl we hier zo ons best doen om alles goed te laten verlopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen