Overslaan en naar de inhoud gaan

Persoonsgegevens terras-app worden na aantal weken gewist

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 18:17

Het gedeelde terras op het Henseniusplein in Venray gaat de persoonsgegevens van klanten in een app opslaan en na een paar weken vernietigen. Volgens de nieuwe landelijke coronaregels moeten alle gasten onder meer reserveren en hun gegevens achterlaten.

"We hebben onze jurist laten uitzoeken hoe we de privacy het beste kunnen waarborgen van onze gasten gezien de strengere regels", zeggen de horeca-ondernemers op het Venrayse plein.

Niet blij
Ingewikkeld wordt het niet volgens horecaondernemer Gijs Schapendonk. Maar blij wordt hij er niet van dat hij en zijn collega's nog meer moeten vragen van hun klanten: "We passen de app aan. Dus erg veel gedoe is dat niet. Maar toch. Heel gastvrij voelt het niet. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de privacy van onze gasten."

L1

Sinds een aantal maanden werken ondernemers aan het Venrayse plein met een eigen app. Op het gedeelde terras is plek voor 540 mensen. "Klanten kunnen zelf beslissen bij welke zaak ze bestellen. Waar ze ook gaan zitten."

GGD
Behalve reserveren, een gezondheidscheck en zitten op een vaste plek moet elke gast ook zijn of haar persoonsgegevens invullen. Mocht het nodig zijn dan kan de GGD een besmettingshaard met deze contactgegevens in kaart brengen. "Wat klanten allemaal precies moeten invullen weten wij ook nog niet. Dat zullen we binnenkort wel horen."

Draai om de oren
De aanscherping van de coronaregels voor zijn branche zijn "een volledig onterechte draai om de oren", vindt de Venrayse horecaondernemer Gijs Schapendonk. "Er wordt gemeten met twee maten en dat zit me niet lekker."

Het frustreert Schapendonk dat bekend is dat de meeste besmettingen in de privé-sfeer worden opgelopen. "En op illegale feestjes", vult hij aan. "Toch krijgt de horeca weer extra regels terwijl we hier zo ons best doen om alles goed te laten verlopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen