Overslaan en naar de inhoud gaan

'Persoon dna-match zaak Verstappen niet meteen verdacht'

Geplaatst opvrijdag 26 januari 2018 - 18:28

Als het dna-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen leidt tot een match, wil dat niet zeggen dat die persoon meteen verdacht is.

"Het zou wel een doorbraak zijn", zegt hoofdofficier van Justitie Jan Eland in L1-Avondgasten.

Spoor
Hij hoopt dat het dna-onderzoek onder 21.500 mannen leidt tot het vinden van de persoon die in 1998 zijn dna achterliet op de kleding van Nicky. Justitie wil niet zeggen om wat voor spoor het gaat. Via familie van die persoon wordt gehoopt op het vinden van de dader.

Het net sluit
"Als dat lukt dan kunnen wie de persoon tot verdachte maken want hij heeft veel uit te leggen. Maar ook bij een match zullen we wel meer bewijsmateriaal moeten vinden want alleen dna-match zegt niet alles. Het net zal zich daarna pas sluiten", aldus Eland.

Lees ook: Dagelijks honderd agenten bij onderzoek Nicky Verstappen

Omvangrijke dossier
Hij verwacht niet dat het een persoon is die in de zaak al eens is genoemd of in het omvangrijke dossier voorkomt. Alle verdachten zijn in het verleden al onderworpen aan een dna-onderzoek maar zonder resultaat.

Lees ook: Zus Nicky Verstappen: 'Doe alsjeblieft allemaal mee'

Kansen
Over de kansen van deze laatste poging de dader te vinden durft Justitie niets te zeggen. "Maar als we er niet in zouden geloven, zouden we er niet aan beginnen."

Op 24 februari start het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen