Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeelstekort Toverland: attracties dicht

Geplaatst opdinsdag 24 augustus 2021 - 10:23

Attractiepark Toverland heeft deze zomer regelmatig attracties moeten sluiten vanwege een gebrek aan personeel.

Dat bevestigt woordvoerder Tessa Maessen van het Sevenumse pretpark na een bericht van Looopings.

Capaciteit
Het gaat volgens Maessen om twee kleinere attracties die tijdens het zomerseizoen af en toe werden gesloten. "Het gaat om survivalbaan Kletterparcours en de kleine waterglijbaan Drakenbootjes die we hebben gesloten", zegt Maessen. "Dat zijn allebei attracties met een kleine capaciteit. Als je maar weinig personeel tot je beschikking hebt, wil je die natuurlijk niet inzetten bij attracties waar maar weinig mensen tegelijk gebruik van kunnen maken."

Bezetting
De woordvoerder benadrukt dat het probleem wordt veroorzaakt door een gebrek aan personeel, niet door het te krappe inroosteren van medewerkers. "Het is niet zo dat we gewoon te weinig mensen inplannen, het komt echt omdat we niemand kunnen vinden", benadrukt ze. "We zijn continue aan het werven en we werken met uitzendbureaus, maar we kunnen nooit genoeg mensen vinden. Zeker tijdens het hoogseizoen, als we vanwege de langere openingstijden in shifts werken, is het moeilijk."

Afwisselen
Het sluiten van attracties gebeurt alleen als het echt niet anders kan. "Op krappe dagen sluiten we ook wel eens een eettentje, om de bezetting rond te krijgen. Ook wisselen we op rustige dagen wel eens met personeel: dan staan ze het ene uur bij de ene attractie, het volgende uur bij de andere. Maar op drukke dagen lukt dat niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen