Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeelstekort: tijdelijke sluiting zorgwoning Helden

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 11:54

Een groepswoning voor dementerenden in Helden gaat tijdelijk dicht vanwege personeelstekort.

De Zorggroep heeft te maken met een tekort aan medewerkers op één van de vijf groepswoningen van de zorglocatie aan de Ruijsstraat.

Moeilijk besluit
"Hierdoor hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om deze groepswoning tijdelijk te sluiten en de cliënten te verhuizen. Dit is noodzakelijk om de kwaliteit van zorg voor de cliënten te kunnen waarborgen", laat een woordvoerster van de zorgorganisatie weten.

Eigen spullen
Zorglocatie Ruijsstraat bestaat uit vijf groepswoningen voor in totaal dertig mensen met dementie. De bewoners wonen met hun eigen spullen samen. In een woning is plek voor maximaal zes mensen. Hoeveel bewoners van de desbetreffende gesloten woning naar een andere plek moeten, kon de woordvoerster op dit moment niet aangeven.

Andere plek
Waar de cliënten naartoe gaan, is ook nog niet duidelijk. "Er wordt gezocht naar goede oplossingen, zowel binnen De Zorggroep als ook de nieuwe locatie in Helden/Panningen die wordt gebouwd. De keuze ligt ook bij cliënten zelf."

Meer sluitingen
Het is overigens nog niet bekend wanneer de woning sluit. "Dat ligt eraan hoe snel dingen lukken." Of er mogelijk meer woningen of locaties moeten sluiten vanwege het personeelstekort, weet de woordvoerster niet. "Maar daar lijkt het nu niet op."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen