Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel VGZ en vakbond FNV dreigen met acties

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 7:05

Het personeel van het VGZ-kantoor in Heerlen dreigt samen met de vakbond actie te gaan voeren tegen de voorgenomen sluiting van dat kantoor.

Dat zegt een bestuurder van vakbond FNV Finance tegen L1 Radio. Volgens haar zijn de medewerkers van het kantoor strijdbaar.

Strijdvaardig
Annelies Bontjer van FNV ziet dat het Heerlens personeel zich verzet. "Ze komen op voor hun werk en daar hebben ze groot gelijk in. Ook wij zien de noodzaak van een sluiting niet in. Het is een mooi kantoor met goede mensen." Ze ging maandag in gesprek met dertig personeelsleden van de zorgverzekeraar.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Eindhoven
Door de voorgenomen sluiting staan in totaal 300 banen op de tocht. Een woordvoerder van VGZ ontkent dat al het Heerlens personeel per definitie ontslagen wordt. Zo zou een gedeelte van het personeel aan de slag kunnen bij een kantoor van VGZ in Eindhoven. Volgens Bontjer is het echter onzeker of dat kantoor wél openblijft.

Lees ook: Meer banen op de tocht bij verzekeraar VGZ

Werkonderbreking​
De vakbond gaat aanstaande maandag opnieuw in gesprek met het personeel, en rekent dan op een hogere opkomst. Daarna gaan zij mogelijk over tot acties. "We voeren actie om succes te behalen, daar gaan we voor. Wij willen gewoon geen sluiting. Wat voor actie? Een werkonderbreking ligt het meest voor de hand."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen