Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel VGZ en vakbond FNV dreigen met acties

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 7:05

Het personeel van het VGZ-kantoor in Heerlen dreigt samen met de vakbond actie te gaan voeren tegen de voorgenomen sluiting van dat kantoor.

Dat zegt een bestuurder van vakbond FNV Finance tegen L1 Radio. Volgens haar zijn de medewerkers van het kantoor strijdbaar.

Strijdvaardig
Annelies Bontjer van FNV ziet dat het Heerlens personeel zich verzet. "Ze komen op voor hun werk en daar hebben ze groot gelijk in. Ook wij zien de noodzaak van een sluiting niet in. Het is een mooi kantoor met goede mensen." Ze ging maandag in gesprek met dertig personeelsleden van de zorgverzekeraar.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Eindhoven
Door de voorgenomen sluiting staan in totaal 300 banen op de tocht. Een woordvoerder van VGZ ontkent dat al het Heerlens personeel per definitie ontslagen wordt. Zo zou een gedeelte van het personeel aan de slag kunnen bij een kantoor van VGZ in Eindhoven. Volgens Bontjer is het echter onzeker of dat kantoor wél openblijft.

Lees ook: Meer banen op de tocht bij verzekeraar VGZ

Werkonderbreking​
De vakbond gaat aanstaande maandag opnieuw in gesprek met het personeel, en rekent dan op een hogere opkomst. Daarna gaan zij mogelijk over tot acties. "We voeren actie om succes te behalen, daar gaan we voor. Wij willen gewoon geen sluiting. Wat voor actie? Een werkonderbreking ligt het meest voor de hand."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen