Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel Veolia ontevreden over nieuwe werkgever Arriva

Geplaatst opdonderdag 3 november 2016 - 22:43

Honderden machinisten, stewards en buschauffeurs willen nieuw overleg met Arriva over de overgang van Veolia naar Arriva in Limburg.

Tijdens een personeelsbijeenkomst donderdagavond in Venlo overhandigden zij samen met de vakbonden FNV en CNV een petitie aan Arriva. Het overleg moet leiden tot concrete afspraken over veiligheid op bus en trein, en tot betere arbeidsvoorwaarden.

Onduidelijk
Vanaf 11 december neemt Arriva het openbaar vervoer in Limburg over van Veolia. Volgens het personeel blijft hun nieuwe baas Arriva onduidelijk over een aantal zaken.

Onacceptabel
"Arriva weigert af te spreken dat de dubbele bezetting van stewards op de treinen gegarandeerd blijft. Hiermee komt de sociale veiligheid in het geding en dat is voor ons onacceptabel", zegt Ostar van den Berg, buschauffeur en kaderlid van de FNV.

"Bovendien willen de werknemers de garantie dat ze dezelfde arbeidsvoorwaarden houden", zegt Jean- Marie Serverijns, bestuurder van CNV Vakmensen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vrees voor banenverlies na schrappen buslijnen
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Gratis openbaar vervoer bij start Arriva
Rover: 'Ontzettend positief dat het nu geregeld is'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen