Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel van Sittardse bajes vindt dode gevangene in cel

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 12:59

Een gevangene van de bajes in Sittard is maandag overleden. Personeel vond het levenloze lichaam van de man in zijn cel en sloeg direct alarm.

Verschillende bronnen zeggen tegen L1 dat er sprake is van een drugsincident. Dit is bevestigd door gevangeniswoordvoerder Robert Meijer.

Geen misdrijf of coronavirus
"Het gaat om harddrugs", vertelt Meijer. Een natuurlijke dood is uitgesloten door de schouwarts. Diezelfde schouwarts stelde vast dat er geen sprake is van een misdrijf en dat het coronavirus geen rol speelde bij dood van de man. Ook door de optie 'zelfdoding' zou een streep zijn gezet, maar Meijer kan dat niet bevestigen.

Onderzoek ingesteld
De gevangeniswoordvoerder laat weten dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de hoogte is gebracht. Er wordt een calamiteitenonderzoek gedaan door de Dienst Justitiële Inrichtingen. "We gaan uitzoeken hoe dit is gegaan." Gevangenen moesten maandag geruime tijd verplicht in hun cel blijven vanwege het onderzoek.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen