Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel van Sittardse bajes vindt dode gevangene in cel

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 12:59

Een gevangene van de bajes in Sittard is maandag overleden. Personeel vond het levenloze lichaam van de man in zijn cel en sloeg direct alarm.

Verschillende bronnen zeggen tegen L1 dat er sprake is van een drugsincident. Dit is bevestigd door gevangeniswoordvoerder Robert Meijer.

Geen misdrijf of coronavirus
"Het gaat om harddrugs", vertelt Meijer. Een natuurlijke dood is uitgesloten door de schouwarts. Diezelfde schouwarts stelde vast dat er geen sprake is van een misdrijf en dat het coronavirus geen rol speelde bij dood van de man. Ook door de optie 'zelfdoding' zou een streep zijn gezet, maar Meijer kan dat niet bevestigen.

Onderzoek ingesteld
De gevangeniswoordvoerder laat weten dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de hoogte is gebracht. Er wordt een calamiteitenonderzoek gedaan door de Dienst Justitiële Inrichtingen. "We gaan uitzoeken hoe dit is gegaan." Gevangenen moesten maandag geruime tijd verplicht in hun cel blijven vanwege het onderzoek.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen