Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 7:52

Steinerbos krijgt na 1 januari weer een nieuwe directeur. Het contract van Michel Leinders wordt niet verlengd. Het personeel van Steinerbos is teleurgesteld over het besluit.

Wie de nieuwe directeur van Steinerbos gaat worden, is nog niet bekend. Een nog aan te stellen raad van commissarissen mag zelf een opvolger voor Michel Leinders zoeken.

Onduidelijk
Wethouder Anton Roest, zelf pas vorige maand aangetreden, benadrukt dat er aan het besluit geen inhoudelijke of persoonlijke meningsverschillen ten grondslag lagen. Waarom Leinders dan toch moet vertrekken, is niet bekend.

Teleurgesteld
Het personeel van Steinerbos is teleurgesteld over het besluit. Leinders zelf is ook teleurgesteld in de uitkomst. Al is hij tegelijk ook realistisch. "Ik wist dat ik een tijdelijke baan had en was al blij met een eerdere verlenging. Bovendien is de wethouder nieuw. Dan wil je ook daadkracht laten zien."

Geen actie
Leinders wil bovendien dat zijn medewerkers afzien van acties om hem als directeur te behouden. In een brief schrijft hij dat hij geroerd is door de actiebereidheid, maar niet wil dat de bezoekers er de dupe van worden. Hij vraagt zich bovendien ernstig af of acties leiden tot het beoogde doel. "We zijn zo positief bezig geweest de afgelopen twee jaar, laat ons niet eindigen in het negatieve", schrijft hij, met een oproep de ingeslagen goede weg van de dienstverlening te vervolgen.

Niet gelukkig
Peter Jacobs noemt namens het personeel de reactie van de directeur van het recreatiepark in Stein verstandig en logisch. "Maar we zijn niet gelukkig met hoe het gaat. De wethouder heeft geen enkel argument genoemd om hem weg te sturen. We wachten de reacties verder af."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stein schorst de baas van het Steinerbos
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Verregende zomer treft Steinerbos keihard
Nog enkel vragen over Steinerbos
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen