Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Personeel NS eist sluiting poortjes op station Sittard

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 9:47

Tijdens de ochtendspits voert personeel van Veolia en de Nederlandse Spoorwegen (NS) dinsdag actie op het station in Sittard.

De medewerkers eisen dat de elektronische poortjes op het station zo snel mogelijk in bedrijf worden genomen.

Tegengehouden
Dat wordt tot nog toe tegengehouden door de gemeente Sittard-Geleen. Die vindt dat er eerst een oplossing moet komen voor niet-reizigers, die door de spoortunnel willen lopen om vanuit de wijk Limbrichterveld het centrum van de stad te bereiken.

Veiligheid
Volgens Huub van den Dungen van vakbond FNV Spoor hoort de veiligheid van treinpersoneel voorop te staan. De poortjes in Sittard hadden eigenlijk al in juni in gebruik genomen moeten zijn. "Dat is onderdeel van een veel groter plan om uiteindelijk meer dan 90 procent van de reizigers bij het in- en uitchecken door een poortje te laten gaan", zegt Van den Dungen.

"Dat moet het zwartrijden beperken. Dat is nodig omdat 60 procent van de agressie tegen treinpersoneel verband houdt met zwartrijden", legt de vakbondsbestuurder uit.

Actie
Treinpersoneel deelt dinsdagochtend tussen 7:00 en 9:00 uur passagepassen uit rond het station. Deze passen zouden de oplossing zijn voor niet-reizigers die toch door de tunnel willen, wanneer de poortjes in bedrijf zijn. Maar de gemeente Sittard-Geleen heeft aangegeven dat systeem met passagepassen niet te zien zitten. De vakbonden vinden dat de gemeente zich daarmee te star opstelt in deze kwestie.

Treinpersoneel deelt passagepassen uit rond station Sittard.
Foto: Erwin Schmidt
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Treinstations rondom Chemelot zijn weer bereikbaar
Eigenwijze koe verstoort treinverkeer rond Maastricht
Beperkt treinverkeer tijdens Oktoberfeest Sittard
Sein- en wisselstoring rond Maastricht opgelost
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen