Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel Nedcar gelaten over stop productie BMW

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 8:10

Personeel van Nedcar reageert gelaten op het besluit van BMW om na 2023 te stoppen met de productie van de BMW X1 in de fabriek in Born. Dat nieuws kwam woensdag naar buiten via goed ingevoerde bronnen en is bevestigd door BMW.

"Ik werk hier al meer dan twintig jaar en dit hebben we vaker meegemaakt", reageert een werknemer bij aanvang van zijn dienst om 6:00 uur voor de poort van Nedcar. "We hebben een groepsapp en daarin was wel wat stress gisteren, maar alleen van jongere collega's. Ik heb dit al vaker meegemaakt." Een andere ervaren Nedcar-medewerker: "We gaan het zien, laten we maar afwachten wat 2021 brengt."

Bekijk de reacties van medewerkers donderdagochtend:

Niet verbazingwekkend
De rustige reacties zijn niet verbazingwekkend, Nedcar kent een geschiedenis van onzekerheid. Het bedrijf stond in 2012 aan de rand van de afgrond toen het Japanse Mitsubishi aankondigde te stoppen met de productie van auto's in Born. Het Eindhovens technologieconcern VDL nam Nedcar over en sleepte BMW binnen als opdrachtgever.

Mini en X1
Nedcar begon met de productie van Mini's, een merk van BMW. En drie jaar geleden mocht Nedcar ook een BMW produceren, het model X1. Een bijzondere opdracht aangezien de Duitsers erg goed letten op kwaliteit en zeer beducht zijn voor imagoschade en de bouw van hun auto's niet graag uit handen geven.

Inmiddels zijn er ruim 700.000 mini's en X1's van de band gerold en leek Nedcar hard op weg de miljoenste auto voor het Beierse automerk te gaan maken. In november werd nog een contract getekend om tot 2030 BMW's te bouwen in Born.

Instortende autoverkopen
Dat contract wil BMW nu dus doorscheuren. Wereldwijd instortende autoverkopen, onder meer door het coronavirus, is daar debet aan. Moederbedrijf VDL en BMW zijn wel nog in gesprek over hoe beide partijen hier mee omgaan.

Mogelijk krijgt Nedcar in ruil extra productie van de Mini toegeschoven. Nedcar zegt daarnaast ook nog steeds in gesprek te zijn met andere automerken die auto's zouden willen laten bouwen in Born. Het zou Nedcar wat onafhankelijker maken van BMW.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen