Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel MUMC+ in actie voor vastgelopen cao-gesprekken

Geplaatst opdinsdag 25 mei 2021 - 10:11

Ziekenhuispersoneel van het academisch ziekenhuis in Maastricht voert dinsdagmiddag actie voor een nieuwe cao.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor Universitair Medische Centra slepen al vijf maanden. De werkgevers houden vast aan het bestaande salaris, en weigeren loonsverhoging te bieden.

Werkdruk
Volgens vakbond FNV weigeren de werkgevers niet alleen met meer geld over de brug te komen, maar doen ze ook niks aan de werkdruk en een regeling voor oudere werknemers. "Ze willen investeren in nieuwe bouw en apparatuur, in plaats van mensen", zegt FNV Zorg en Welzijn-bestuurder Elise Merlijn over de houding van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra of NFU.

Spaarpot
De medewerkers van het MUMC+ verzamelen zich om 12:00 uur bij de vijver voor de hoofdingang, waar ze een lege spaarpot overhandigen aan Gabriël Zwart. Die is behalve lid van de raad van bestuur van het universiteitsziekenhuis, ook onderhandelaar namens de NFU over de nieuwe cao.

Estafette
De actie in Maastricht volgt op een eerdere demonstratie bij het ziekenhuis in Leiden. Woensdag staat een actie bij het UMC in Utrecht op het programma. In totaal vallen er 67.000 mensen onder de cao voor Universitair Medische Centra, die geldt voor de zeven academische ziekenhuizen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen