Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel glasfabriek Maastricht legt werk neer

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 11:40

Uit onvrede over de cao-onderhandelingen heeft het personeel van de glasfabriek in Maastricht het werk neergelegd.

De poorten van de fabriek voor glazen potjes en flessen blijven 24 uur lang gesloten.

Beter bod
De staking volgt op de weigering van de in Amerika gevestigde fabriekseigenaar Owens-Illinois (O-I) om met een beter bod te komen dan 2 procent loonsverhoging, en een eenmalige bonus van 2 procent. Volgens de bonden is dat bod niet eens hoog genoeg om de inflatie te compenseren. Bovendien draaide het bedrijf volgens FNV-bestuurder Ali Gündüz vorig jaar een omzet van meer dan 6 miljard euro, en werd er 265 miljoen euro winst gemaakt.

O-I heeft in Nederland twee fabrieken, waar in totaal ongeveer 700 mensen werken. De andere fabriek is gevestigd in Leerdam. Ook daar ligt het werk donderdag gedeeltelijk stil.

FNV laat weten dat ruim 200 werknemers op de productielocaties in Maastricht en Leerdam staakten. I-O houdt het op 130 van hun 700 personeelsleden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen