Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeel bedreigd bij gewapende overval: duo (19) opgepakt

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 10:56

De politie heeft in Weert twee 19-jarigen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de gewapende overval op een Aldi-filiaal woensdagochtend.

Bij die overval op de supermarkt aan het Sint Jobplein werden personeelsleden met een wapen bedreigd. De twee daders gingen vervolgens met een geldbedrag aan de haal, aldus de politie.

Niemand gewond
De verdachten komen allebei uit Weert. De politie gaat ervan uit dat zij rond 05:45 uur de overval op de Aldi-markt pleegden. Daarbij eisten zij geld van het winkelpersoneel. Bij de overval raakte niemand gewond.

Lees ook: Gewapende overval op supermarkt, een dader gepakt

Burgernet
Aanvankelijk wist het tweetal te ontkomen, maar na het verspreiden van een Burgernetbericht én technisch en tactisch onderzoek door de politie werden zij in de loop van de vroege ochtend alsnog in de kraag gevat. Een van de twee overvallers werd ingerekend op de St. Jobstraat, waar hij zich volgens nieuwssite WeertDeGekste had verscholen in een steeg.

Het is onduidelijk welk bedrag de overvallers buit hebben weten te maken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen