Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Perr Schuurs tevreden over eerste seizoen bij Ajax

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 7:03

Perr Schuurs is het voorbije seizoen maar weinig in actie gekomen in de hoofdmacht van zijn broodheer Ajax. Desalniettemin is hij tevreden over zijn eerste jaar in Amsterdam.

"Ik lig goed in de groep en heb met iedereen goed contact. Dat maakt het ook wel makkelijker om mezelf te zijn en ontspannen te voetballen", zegt de jonge verdediger uit Nieuwstadt op de clubsite van de landskampioen.

Wennen
Coach Erik ten Hag maakte maar weinig gebruik van de jongeling. Schuurs mocht vooral opdraven bij Jong Ajax en daar moest de verdediger even aan wennen. "Bij Fortuna ging ik als een trein. Het ging allemaal zo lekker, dat ik al jong doorbrak en in het eerste ging spelen. Ik voetbalde me naar een uitstekende positie en werd aanvoerder. Toen ik in 2018 naar Ajax kwam, waren de kaarten anders geschud. Ik moest gewoon achteraan aansluiten", zegt hij.

Pikorde
De oud-Fortunees moet in de pikorde onder anderen sterkhouder Matthijs de Ligt voor zich dulden. De international wordt echter nadrukkelijk in verband gebracht met een miljoenentransfer naar een topclub. En dat zou de situatie voor Schuurs mogelijk kunnen veranderen. "Hoe de kaarten dan geschud zijn? Ik hoop in mijn voordeel. En wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode en wat voor kansen mij dat biedt."

Ontwikkeling
Hoewel hij natuurlijk hoopt op een basisplaats is hij tevreden met de gang van zaken. "Ik ben blij dat ik veel wedstrijden heb gespeeld voor Jong Ajax en dagelijks kon meetrainen met het 1e elftal. Ik ben dit seizoen ook met Champions League-wedstrijden mee geweest en zat op de bank toen we tegen Bayern München speelden. Dat schept een band", zegt hij op de website van de Amsterdammers. "Het draagt allemaal bij aan mijn groei en ontwikkeling naar een basisplaats. Want dat is natuurlijk het doel voor volgend seizoen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen