Overslaan en naar de inhoud gaan

Perr Schuurs tevreden over eerste seizoen bij Ajax

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 7:03

Perr Schuurs is het voorbije seizoen maar weinig in actie gekomen in de hoofdmacht van zijn broodheer Ajax. Desalniettemin is hij tevreden over zijn eerste jaar in Amsterdam.

"Ik lig goed in de groep en heb met iedereen goed contact. Dat maakt het ook wel makkelijker om mezelf te zijn en ontspannen te voetballen", zegt de jonge verdediger uit Nieuwstadt op de clubsite van de landskampioen.

Wennen
Coach Erik ten Hag maakte maar weinig gebruik van de jongeling. Schuurs mocht vooral opdraven bij Jong Ajax en daar moest de verdediger even aan wennen. "Bij Fortuna ging ik als een trein. Het ging allemaal zo lekker, dat ik al jong doorbrak en in het eerste ging spelen. Ik voetbalde me naar een uitstekende positie en werd aanvoerder. Toen ik in 2018 naar Ajax kwam, waren de kaarten anders geschud. Ik moest gewoon achteraan aansluiten", zegt hij.

Pikorde
De oud-Fortunees moet in de pikorde onder anderen sterkhouder Matthijs de Ligt voor zich dulden. De international wordt echter nadrukkelijk in verband gebracht met een miljoenentransfer naar een topclub. En dat zou de situatie voor Schuurs mogelijk kunnen veranderen. "Hoe de kaarten dan geschud zijn? Ik hoop in mijn voordeel. En wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode en wat voor kansen mij dat biedt."

Ontwikkeling
Hoewel hij natuurlijk hoopt op een basisplaats is hij tevreden met de gang van zaken. "Ik ben blij dat ik veel wedstrijden heb gespeeld voor Jong Ajax en dagelijks kon meetrainen met het 1e elftal. Ik ben dit seizoen ook met Champions League-wedstrijden mee geweest en zat op de bank toen we tegen Bayern München speelden. Dat schept een band", zegt hij op de website van de Amsterdammers. "Het draagt allemaal bij aan mijn groei en ontwikkeling naar een basisplaats. Want dat is natuurlijk het doel voor volgend seizoen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen