Overslaan en naar de inhoud gaan

Perr Schuurs is gelukkig in Amsterdam

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 21:00

Perr Schuurs uit Nieuwstadt kijkt, ondanks de uitschakeling in de Champions League, tevreden terug op de eerste seizoenshelft bij Ajax.

Basisspeler
Het is het derde seizoen dat de 21-jarige verdediger bij Ajax onder contract staat en dit seizoen greep hij zijn kans. "Ik ben nu basisspeler. Dat was van tevoren mijn doelstelling. Ik ben daar heel blij mee. Ik voel me op mijn plek hier."

Kritiek
Toch was het voor de jonge verdediger ook af en toe een beproeving om speler van Ajax te zijn. Zo wordt hij vaak vergeleken met de kwaliteiten van Matthijs de Ligt en kreeg hij kritiek na de wedstrijd tegen Liverpool. Maar Schuurs krijgt dit seizoen de zegen van Ajax-coach Erik ten Hag. "Het is niet altijd leuk om te lezen. Maar je weet als je bij Ajax speelt dat je onder een vergrootglas ligt. Maar als je er dan goed uitkomt, word je alleen maar meer gewaardeerd."

Vertrouwen
De laatste periode speelt Schuurs degelijke wedstrijden en voelt hij het vertrouwen van de staf en spelersgroep van Ajax. Een transfer naar een andere club, Liverpool bijvoorbeeld, ziet hij niet zitten. Hij wil zijn carrière zelf uitstippelen. "Ik ben niet echt een voorstander van vroeg naar het buitenland gaan. Ik voel me hier op mijn plek dus ik wil hier nog wel een paar seizoenen spelen."

Kerst
Ondanks de strenge coronaregels komt Schuurs wel naar huis voor kerst bij zijn ouders. "Met kerst ga ik samen met mijn vriendin terug naar Nieuwstadt. Daar kijk ik naar uit. Misschien ben ik in sommige dingen wel wat meer 'Amsterdams' geworden maar uiteindelijk blijf ik toch een echte Limburger."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen