Overslaan en naar de inhoud gaan

Perr Schuurs: 'Eigen ballenpomp mee bij Fortuna'

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 10:23

Met zijn overstap naar Ajax merkt Perr Schuurs de verschillen tussen zijn huidige club en Fortuna Sittard, zijn vorige werkgever. "Bij Fortuna konden we in de jeugd vaak niet trainen, omdat we niet genoeg ballen hadden."

"Het is heel anders wat betreft de faciliteiten", vertelt de voetballer uit Nieuwstadt in het programma Bij Andy in de auto van FOX Sports.

Pompje
De 19-jarige Schuurs, die in december 2017 een contract tekende bij de Amsterdammers, vertelt tegen oud-voetballer Andy van der Meijde dat hij als Fortuna-jeugdspeler zijn eigen pompje bij zich had om de ballen op te pompen. "In het eerste was het beter, maar als je het vergelijkt met Ajax dan is het heel anders. Bij Ajax is alles op wereldtopniveau. Bij Fortuna was dat niet altijd het geval."

Strijd
In het ritje door Amsterdam komt Fernando Ricksen, ook oud-Fortuna-speler, nog ter sprake. "Hij was mijn trainer toen ik het eerste jaar bij Fortuna kwam. Als trainer en als persoon was hij super." Schuurs zag de onlangs overleden voetballer toentertijd elke wedstrijd spelen. "Als je zijn strijd zag, dat is gewoon een voorbeeld voor iedereen."

Vertrouwen
De 19-jarige verdediger kon in zijn tijd bij de Sittardenaren rekenen op het vertrouwen van Sunday Oliseh, oud-trainer van Fortuna. Hij kreeg op zijn zeventiende de aanvoerdersband. "Hij kende me niet, maar maakte me wel aanvoerder." De Limburger denkt dat de oefenmeester af ging op de indruk van zijn assistent-trainer Gino Facenna. "Die kende me wel. Ik heb hem elk jeugdelftal gehad."

Balsem
Van der Meijde haalt tijdens hun gesprek ook nog een grap van Lisandro Semedo, teamgenoot bij Fortuna, aan. "Ik ging douchen na het trainen. Het was al een beetje stil in de kleedkamer", vertelt Schuurs. "Toen hij zich ging omkleden en zijn onderbroek aandeed, begon het te branden. "Ik keek en heel mijn onderbroek was verkleurd. Niet normaal. Hij had balsem of iets erin gedaan." De mandekker kon er wel mee lachen. "Sindsdien ben ik ook grapjes gaan uithalen."

Vergelijking
Inmiddels heeft hij aardig zijn draai gevonden bij de Ajacieden, ook al wordt hij vaak vergeleken met de vertrokken verdediger Mattijs de Ligt. "Het is eigenlijk niet te vergelijken. Ik heb een jeugdopleiding gehad bij Fortuna en hij bij Ajax. Qua type is hij een hele andere speler dan ik."

Lees ook: Perr Schuurs maakt indruk op Ajax-coach Ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag liet zich enkele maanden lovend uit over de ontwikkeling van de verdediger, die inmiddels met zijn vriendin in Amsterdam woont. "Ik had niet verwacht dat hij zich zo zou manifesteren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen