Overslaan en naar de inhoud gaan

Perr Schuurs: 'Eigen ballenpomp mee bij Fortuna'

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 10:23

Met zijn overstap naar Ajax merkt Perr Schuurs de verschillen tussen zijn huidige club en Fortuna Sittard, zijn vorige werkgever. "Bij Fortuna konden we in de jeugd vaak niet trainen, omdat we niet genoeg ballen hadden."

"Het is heel anders wat betreft de faciliteiten", vertelt de voetballer uit Nieuwstadt in het programma Bij Andy in de auto van FOX Sports.

Pompje
De 19-jarige Schuurs, die in december 2017 een contract tekende bij de Amsterdammers, vertelt tegen oud-voetballer Andy van der Meijde dat hij als Fortuna-jeugdspeler zijn eigen pompje bij zich had om de ballen op te pompen. "In het eerste was het beter, maar als je het vergelijkt met Ajax dan is het heel anders. Bij Ajax is alles op wereldtopniveau. Bij Fortuna was dat niet altijd het geval."

Strijd
In het ritje door Amsterdam komt Fernando Ricksen, ook oud-Fortuna-speler, nog ter sprake. "Hij was mijn trainer toen ik het eerste jaar bij Fortuna kwam. Als trainer en als persoon was hij super." Schuurs zag de onlangs overleden voetballer toentertijd elke wedstrijd spelen. "Als je zijn strijd zag, dat is gewoon een voorbeeld voor iedereen."

Vertrouwen
De 19-jarige verdediger kon in zijn tijd bij de Sittardenaren rekenen op het vertrouwen van Sunday Oliseh, oud-trainer van Fortuna. Hij kreeg op zijn zeventiende de aanvoerdersband. "Hij kende me niet, maar maakte me wel aanvoerder." De Limburger denkt dat de oefenmeester af ging op de indruk van zijn assistent-trainer Gino Facenna. "Die kende me wel. Ik heb hem elk jeugdelftal gehad."

Balsem
Van der Meijde haalt tijdens hun gesprek ook nog een grap van Lisandro Semedo, teamgenoot bij Fortuna, aan. "Ik ging douchen na het trainen. Het was al een beetje stil in de kleedkamer", vertelt Schuurs. "Toen hij zich ging omkleden en zijn onderbroek aandeed, begon het te branden. "Ik keek en heel mijn onderbroek was verkleurd. Niet normaal. Hij had balsem of iets erin gedaan." De mandekker kon er wel mee lachen. "Sindsdien ben ik ook grapjes gaan uithalen."

Vergelijking
Inmiddels heeft hij aardig zijn draai gevonden bij de Ajacieden, ook al wordt hij vaak vergeleken met de vertrokken verdediger Mattijs de Ligt. "Het is eigenlijk niet te vergelijken. Ik heb een jeugdopleiding gehad bij Fortuna en hij bij Ajax. Qua type is hij een hele andere speler dan ik."

Lees ook: Perr Schuurs maakt indruk op Ajax-coach Ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag liet zich enkele maanden lovend uit over de ontwikkeling van de verdediger, die inmiddels met zijn vriendin in Amsterdam woont. "Ik had niet verwacht dat hij zich zo zou manifesteren."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen