Overslaan en naar de inhoud gaan

Perr Schuurs: 'Eigen ballenpomp mee bij Fortuna'

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 10:23

Met zijn overstap naar Ajax merkt Perr Schuurs de verschillen tussen zijn huidige club en Fortuna Sittard, zijn vorige werkgever. "Bij Fortuna konden we in de jeugd vaak niet trainen, omdat we niet genoeg ballen hadden."

"Het is heel anders wat betreft de faciliteiten", vertelt de voetballer uit Nieuwstadt in het programma Bij Andy in de auto van FOX Sports.

Pompje
De 19-jarige Schuurs, die in december 2017 een contract tekende bij de Amsterdammers, vertelt tegen oud-voetballer Andy van der Meijde dat hij als Fortuna-jeugdspeler zijn eigen pompje bij zich had om de ballen op te pompen. "In het eerste was het beter, maar als je het vergelijkt met Ajax dan is het heel anders. Bij Ajax is alles op wereldtopniveau. Bij Fortuna was dat niet altijd het geval."

Strijd
In het ritje door Amsterdam komt Fernando Ricksen, ook oud-Fortuna-speler, nog ter sprake. "Hij was mijn trainer toen ik het eerste jaar bij Fortuna kwam. Als trainer en als persoon was hij super." Schuurs zag de onlangs overleden voetballer toentertijd elke wedstrijd spelen. "Als je zijn strijd zag, dat is gewoon een voorbeeld voor iedereen."

Vertrouwen
De 19-jarige verdediger kon in zijn tijd bij de Sittardenaren rekenen op het vertrouwen van Sunday Oliseh, oud-trainer van Fortuna. Hij kreeg op zijn zeventiende de aanvoerdersband. "Hij kende me niet, maar maakte me wel aanvoerder." De Limburger denkt dat de oefenmeester af ging op de indruk van zijn assistent-trainer Gino Facenna. "Die kende me wel. Ik heb hem elk jeugdelftal gehad."

Balsem
Van der Meijde haalt tijdens hun gesprek ook nog een grap van Lisandro Semedo, teamgenoot bij Fortuna, aan. "Ik ging douchen na het trainen. Het was al een beetje stil in de kleedkamer", vertelt Schuurs. "Toen hij zich ging omkleden en zijn onderbroek aandeed, begon het te branden. "Ik keek en heel mijn onderbroek was verkleurd. Niet normaal. Hij had balsem of iets erin gedaan." De mandekker kon er wel mee lachen. "Sindsdien ben ik ook grapjes gaan uithalen."

Vergelijking
Inmiddels heeft hij aardig zijn draai gevonden bij de Ajacieden, ook al wordt hij vaak vergeleken met de vertrokken verdediger Mattijs de Ligt. "Het is eigenlijk niet te vergelijken. Ik heb een jeugdopleiding gehad bij Fortuna en hij bij Ajax. Qua type is hij een hele andere speler dan ik."

Lees ook: Perr Schuurs maakt indruk op Ajax-coach Ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag liet zich enkele maanden lovend uit over de ontwikkeling van de verdediger, die inmiddels met zijn vriendin in Amsterdam woont. "Ik had niet verwacht dat hij zich zo zou manifesteren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen