Overslaan en naar de inhoud gaan

'Perfectie geeft doorslag in strijd om Formule 1-titel'

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 22:11

Formule 1-journalist Ivo Op den Camp denkt dat de perfectie van de auto's de doorslag gaat geven in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. "Als Red Bull de auto perfect kan krijgen, wordt Max Verstappen wereldkampioen."

Op Den Camp, die al bij honderden races aanwezig was, geeft op dit moment het voordeel aan Hamilton in de strijd om de wereldtitel.

Verstappen - Hamilton
De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 krijgt komend weekend een vervolg in Saoedi-Arabië. Met nog twee races te gaan heeft Max Verstappen acht punten voorsprong op Lewis Hamilton. "De favorietenrol voor Hamilton komt door de laatste twee races, maar je weet niet hoe het komend weekend in Saoedi-Arabië gaat verlopen", zegt de sportjournalist in AvondGasten Sport. "Dat is een nieuw circuit, dus het is weer volkomen onbekend voor iedereen."

Op Den Camp denkt dat Verstappen alles gaat geven. "Mocht hij het dan niet worden, dan heeft hij er alles uitgehaald en was het een onmogelijke opgave."

Auto
Op Den Camp, die ook Jos Verstappen volgde in zijn F1-carrière, denkt dat de kracht van de bolides de doorslag gaat geven tijdens de twee laatste races. "Het gaat om het perfect krijgen van de auto. Die was bij Red Bull niet perfect in Brazilië en Qatar. Als ze de auto perfect kunnen krijgen in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi, wordt Verstappen in mijn ogen wereldkampioen."

Vuil spel
Op Den Camp verwacht geen vuil spel tussen Verstappen en Hamilton, oftewel het elkaar bewust raken. "Vuil spel kun je in de Formule 1 niet spelen. Je kunt niet iets met opzet doen. Alle data zijn beschikbaar, dus als je maar de kleinste stuurbeweging maakt, kun je dat zien."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen