Overslaan en naar de inhoud gaan

Perfecte pitstops: Red Bull en Verstappen weer de snelste

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 6:00

Bij de Grand Prix van Groot-Brittanniƫ klokten Max Verstappen en het Red Bull-team opnieuw de snelste pitstop van de race.

Verstappen stond in de dertiende ronde 2,18 seconden stil en was daarmee twee tienden sneller dan zowel Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) als Lewis Hamilton (Mercedes).

100 procent score Red Bull
De pitcrew van Red Bull heeft een patent op vliegensvlugge bandenwissels: ook in de vorige twee races was een pitstop van Verstappen de snelste van allemaal. Bij de GP van Oostenrijk, toen Verstappen door een vroege uitvalbeurt niet eens aan een volwaardige pitstop toekwam, was de pitstop van teamgenoot Alexander Albon de snelste van de dag. Red Bull was daarmee tot dusver in alle races de snelste.


Verstappens pitstop op Silverstone was de op-zes-na snelste van het seizoen. De Limburger is tevens de enige coureur die dit seizoen al een pitstop beneden de twee seconden klokte: bij de GP van Steiermark was de bandenwissel in 1,95 seconden voltooid.

Lees ook: Verstappen heeft met snelle pitstops nog een troef in handen

Halve tel sneller
Red Bull leidt dan ook de dans in het pitstop-klassement van 2020: gemiddeld duurden de stops van Verstappen en Albon 2,36 seconden. Concurrent Mercedes is ook snel bij de pitstops, maar doet er desondanks significant langer over dan Red Bull: 2,96 seconden. De Red Bull-pitcrew stuurt haar bolides dus gemiddeld, voorzien van nieuwe banden, een halve tel sneller terug het circuit op.

Wereldrecord
Het wereldrecord is ook in handen van Verstappen en zijn pitcrew. Op het Braziliaanse Interlagos-circuit klokten Red Bull en Verstappen in 2019 de snelste tijd ooit: 1,82 seconden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen