Overslaan en naar de inhoud gaan

Peperdure zadels van profruiters gestolen in Sevenum

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 16:47

Bij een manege in Sevenum zijn in de nacht van maandag op dinsdag 23 kostbare zadels gestolen.

Dat laat eigenaar Hay Verdellen van trainingscentrum en paardenhotel Het Kleef weten.

Bekende ruiters
"Het gaat om professionele zadels van bekende ruiters", zegt Verdellen. Uit privacy-overwegingen noemt hij de namen van de ruiters niet. "Maar het gaat om zadels van minstens 3000 euro per stuk."

70.000 euro
De dieven hebben ook de stalen deuren van de zadelkamers vernield. "Alles bij elkaar opgeteld schat ik dat de schade 70.000 euro is", rekent Verdellen uit.

Opengebroken
De inbrekers hebben volgens Verdellen bijna alle zadelkamers opengebroken. "Eén kamer is onaangetast." Dat duidt er volgens de manegehouder op dat de inbrekers het complex niet goed kennen. "Anders hadden ze de kostbare zadels die daar hangen ook nog meegenomen."

Camera
Verdellen zegt te vermoeden waar de daders vandaan komen. "Vannacht om kwart voor twee zijn ze vastgelegd op de camera van mijn buurman. Het Bulgaarse kenteken heb ik genoteerd en doorgegeven aan de politie." Hij verwacht wel dat het 'professionals' zijn. "De handel in deze zadels is lucratief, dus ze moeten wel geweten hebben dat hier kostbare exemplaren vielen te halen."

Onderbezet
Toch verwacht Verdellen niet dat de daders gepakt worden. "De politie in Horst aan de Maas is onderbezet en deze mannen zijn natuurlijk allang de grens over."

Volgens de manege-eigenaar hebben de inbrekers eerst een kruiwagen gepakt en daar de zadels op geladen. "Die kruiwagen heb ik in het weiland teruggevonden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen