Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pensionado' Van Loo nog een jaar burgemeester in Vaals

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 21:24

Reg van Loo blijft nog ruim een jaar eerste burger van Vaals. Gouverneur Theo Bovens heeft hem met ingang van 15 december tot waarnemend burgemeester benoemd.

Van Loo (66) is sinds december 2006 burgemeester van Vaals.

Pensioen
In februari maakte hij bekend dat hij in december van dit jaar na twaalf jaar wilde stoppen. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ambieerde hij geen nieuwe periode meer. Tegelijkertijd zei hij toen bereid te zijn 'nog enkele maanden als waarnemer aan te blijven'. Dat wordt nu dus ruim een jaar.

Profielschets
Gouverneur Bovens heeft zijn besluit genomen na overleg met de zes fractievoorzitters in de gemeenteraad van Vaals. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester begint voor de zomer van 2019 met de vaststelling van een profielschets.

Eind 2019
Tegen die tijd zal ook de nieuwe strategische visie voor de toekomst van de gemeente gereed zijn. Eind 2019 moet de nieuwe burgemeester met zijn werk beginnen.

Lees ook: Burgemeester Kerkrade blijft nog even zitten na pensioen

Kerkrade
In Kerkrade deed zich eerder dit jaar een soortgelijke situatie voor. Burgemeester Jos Som zou in december met pensioen gaan maar omdat er nog geen opvolger is gevonden, blijft ook daar de burgervader nog even zitten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen