Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn wil ruimte maken voor kritisch Europa-geluid

Geplaatst opmaandag 29 april 2019 - 15:30

Op de dag dat Maastricht een groot, prestigieus Europees debat op het Vrijthof krijgt, waarschuwt burgemeester Penn om kritisch te blijven op Europa.

"Het is niet alleen feest".

Brexit-onderhandelingen
Samen met gouverneur Theo Bovens nodigde Penn Theresa May en Michel Barnier uit om de Brexit-onderhandelingen in Maastricht te houden. Dat opmerkelijke aanbod past bij de rol die Penn ziet voor Maastricht in het Europese debat. "De Brexit, de vluchtelingencrisis, de onvrede van de gele hesjes. Die onvrede gaat allemaal over Europa en de manier waarop we het nu met elkaar geregeld hebben. En wij willen hier in Maastricht juist daaraan gehoor geven. Het moet beter, en het kan ook beter."

Kritisch blijven
"Het Verdrag van Maastricht is nu 27 jaar oud. Wij voelen ons verplicht om die band met Europa te onderhouden. Niet om alleen maar feest te vieren met Europa, maar ook om kritisch te blijven. Daarom hebben we samen met Provincie en Universiteit ook 'Working on Europe' opgericht. Wat kunnen we met Europa, wat moeten we veranderen? Iedereen die daar iets van vindt, moet hier naar Maastricht komen, en vooral veel burgers."

Het debat tussen de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie is maandagavond vanaf 19:00 uur te volgen via 1Limburg.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen