Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn wil in gesprek met organisatie na illegaal feest

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2020 - 20:39

Burgemeester van Maastricht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg Annemarie Penn wil het gesprek aangaan met de organisatie van het illegale feest dat afgelopen weekend in Cadier en Keer werd stilgelegd.

In de nacht van zaterdag op zondag maakte de politie een einde aan het feest, waar zo'n 200 mensen aanwezig waren. 25 feestvierders werden op de bon geslingerd.

Kijken wat er speelt
Penn hoopt door met de organisatie in gesprek te gaan een herhaling te voorkomen. "Ik heb direct laten weten dat ik graag met ze in gesprek wil gaan en kijken wat er speelt", zegt Penn tegen L1. "Jongeren vinden het lastig om zich aan de regels te houden. Omdat ik nog wel strengere maatregelen verwacht, binnenkort, is het goed om het gesprek te zoeken."

Lees ook: Reconstructie: zo werd illegaal coronafeest georganiseerd

Gesprek
De organisator, die liever anoniem wil blijven, zegt nog geen uitnodiging te hebben gekregen van Penn. "Ik zou super graag in gesprek willen gaan", zegt de initiatiefnemer over het voorstel.

25 bekeuringen
Er zijn tijdens het illegale feest bekeuringen uitgedeeld volgens de woordvoerder van de politie. Dat waren geen bekeuringen voor het overtreden van de noodverordening rondom de coronamaatregelen. "Negen bestuurders zijn bekeurd, omdat ze reden in een gebied waar dat niet mag. Ruim 10 tot 15 bekeuringen zijn uitgedeeld omdat mensen zich in verboden gebied bevonden."

Er is nog geen datum bekend waarop het gesprek tussen de organisatie en Penn gaat plaatsvinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen