Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Soms moet ik bijna huilen, zo mooi vind ik Maastricht'

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 11:42

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht doet een opvallende bekentenis. Ze moet soms bijna huilen van de schoonheid van haar stad.

Dat zegt de burgemeester in een interview in de zomerbijlage van de Telegraaf.

Voorrecht
"Ik vind het elke keer weer een voorrecht dat ik hier mag wonen", zegt de burgemeester. Penn-te Strake woont vlakbij het Vrijthof in het oude centrum van de stad.

Sneeuw
Haar liefde voor Maastricht is intussen zo groot geworden dat ze soms emotioneel wordt, bekent ze in het interview. "Soms moet ik bijna huilen, bijvoorbeeld van het Vrijthof in de sneeuw. Ik hou veel van deze stad", aldus Penn-te Strake.

Burgemeester
Annemarie Penn-te Strake is sinds 2015 burgemeester van Maastricht. Daarvoor was ze onder meer rechter, officier van justitie en lid van het College van procureurs-generaal.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen