Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Soms moet ik bijna huilen, zo mooi vind ik Maastricht'

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 11:42

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht doet een opvallende bekentenis. Ze moet soms bijna huilen van de schoonheid van haar stad.

Dat zegt de burgemeester in een interview in de zomerbijlage van de Telegraaf.

Voorrecht
"Ik vind het elke keer weer een voorrecht dat ik hier mag wonen", zegt de burgemeester. Penn-te Strake woont vlakbij het Vrijthof in het oude centrum van de stad.

Sneeuw
Haar liefde voor Maastricht is intussen zo groot geworden dat ze soms emotioneel wordt, bekent ze in het interview. "Soms moet ik bijna huilen, bijvoorbeeld van het Vrijthof in de sneeuw. Ik hou veel van deze stad", aldus Penn-te Strake.

Burgemeester
Annemarie Penn-te Strake is sinds 2015 burgemeester van Maastricht. Daarvoor was ze onder meer rechter, officier van justitie en lid van het College van procureurs-generaal.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen