Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn positief over doorgaan Amstel Gold Race

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 18:40

Annemarie Penn is als voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg positief gestemd over het doorgaan van wielerkoersen als de Amstel Gold Race en de Binck Bank Tour.

Dat zegt zij in het L1-programma L1mburg Centraal.

Video: L1

Veel overleg
Penn heeft de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met de organisatie van de Amstel Gold Race en ziet dat er keihard gewerkt wordt om Nederlands enige wielerklassieker door te laten gaan. "We zijn er bijna uit," zo vertelt Penn. "Het gaat er om dat de Amstel Gold Race een hele lange koers is en door die lengte moeten we goed kijken hoe we dat binnen alle corona-maatregelen toch georganiseerd kan worden."

Laatste details
De Amstel Gold Race werd in april van dit jaar uitgesteld vanwege het corona-virus. Zaterdag 10 oktober zou de nieuwe datum moeten worden. "We moeten nog even met elkaar om tafel en dat doen we met het idee om tot een goede oplossing te komen. De organisatoren doen er alles om er voor te zorgen dat er nauwelijks publiek komt kijken. De start is niet meer in het centrum van Maastricht, maar verplaatst naar het Geusselt-Park, achter het stadion van MVV."

Lees ook: Beslissing over Amstel Gold Race uitgesteld

BinckBank Tour
Op 2 oktober is Sittard-Geleen aankomstplaats in de BinckBank Tour: een meerdaagse wedstrijd door Nederland en België. "Die koers is kleiner dan de Amstel Gold Race," legt Penn uit, "dus dat is minder problematisch, maar de gemeente Sittard-Geleen moet hiervoor nog een definitieve vergunning verstrekken."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen