Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn over drukte: 'Grens voor Belgen sluiten onacceptabel'

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 9:47

Belgen aan de grens weren om te voorkomen dat het te druk wordt in de binnenstad vindt de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake 'onacceptabel'.

Dat zegt de burgemeester maandagmorgen op VRT Radio 1.

Code rood
Het was afgelopen weekend te druk in Maastricht. In België zijn vanwege de coronacrisis veel winkels dicht. De zuiderburen komen daardoor in Nederland hun kerstinkopen doen. En dat zorgde er mede voor dat de drukte toenam. Penn-te Strake dreigde zondag de binnenstad af te sluiten. Maar code rood had het gewenste effect. Dat hield in dat mensen werden opgeroepen om niet meer naar de stad te komen.

Lees ook: Drukte Maastricht: burgemeester dreigt binnenstad te sluiten

Overbodig
Het sluiten van de grens bij België is volgens de Maastrichtse burgemeester overbodig. Zij gaat ervan uit dat de Belgen hun verantwoordelijkheid nemen. "We hebben het hier van de andere kant meegemaakt toen België de grenzen voor ons sloot", zei ze in het radioprogramma De Ochtend van VRT Radio 1. "Dat gaat mij te ver, als burgemeester van een grensstad is dat voor mij niet aanvaardbaar."

De winkels in België mogen dinsdag weer met beperkingen open. Dat zou volgens Penn-te Strake al zorgen dat speciale regelingen niet nodig zijn.

Lees ook: 'Drukte winkelcentra noopt tot maatregelen'

De voorzitters van de zuidelijke veiligheidsregio's gaan zich overigens beraden op de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat steden als Maastricht de komende weken worden overspoeld met Belgische kooplustigen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen