Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn na persconferentie Rutte: zorgen om smalle straatjes

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 20:30

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht maakt zich zorgen over de beperkte openstelling van winkels, die demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond heeft aangekondigd.

"Het is weliswaar online bestellen en een paar uur later bij de winkel afhalen, maar ik maak me zorgen over al die rijen mensen in die smalle straatjes hier", zei ze aan tafel bij Limburg Centraal.

Lees ook: Scholen en winkels open ondanks dreiging derde golf

Gedoe
Penn-te Strake voegt eraan toe dat Maastricht inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met crowd management. "We weten hoe het moet, het organiseren van dat gedoe." Daarmee doelt ze op het in goede banen van publieksstromen leiden. De burgemeester vraagt zich ook af of deze beperkte verkoopmogelijkheid economisch een deuk in een pakje boter slaat voor ondernemend Maastricht.

Video: L1

Muizengaatje
Ze is niet verbaasd over de hele beperkte versoepeling die Rutte heeft aangekondigd. "Het is een klein muizengaatje dat opengaat." De burgemeester noemt het betekenisvol voor jonge kinderen en hun ouders, dat de basisscholen weer opengaan.

Vastelaovend
Penn-te Strake blikt ook nog even vooruit op vastelaovend. Verkleed rondlopen in het centrum kan ze niet verbieden, maar alcohol op straat is niet toegestaan. "Ga het nou gezellig thuis vieren", roept ze carnaval vierend Limburg op. "Is dat echt carnaval? Nee", zegt ze. "Maar in je hart is het misschien de mooiste ooit. Carnaval vier je vanuit je hart."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen