Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Maastricht is integriteitskwestie bespaard gebleven'

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 17:13

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft tegen de raad verklaard dat ze enorm opgelucht is dat uit het onderzoek naar de woningdeal is gebleken dat er geen sprake is van een integriteitskwestie.

Penn las de verklaring voor voorafgaand aan de raadsvergadering waarin de resultaten van een extern onderzoek naar de kwestie besproken worden.

Moeten melden
Burgemeester Penn liet eerder al optekenen dat ze de aankoop destijds beter had kunnen melden aan de gemeenteraad. Ze herhaalde deze woorden dinsdag nogmaals. "De kwestie doet mij veel pijn, vooral omdat deze zaak de stad schaadt, mijn gezin treft, de organisatie en uiteraard uw raad raakt. Door de aankoop te melden had ik dat kunnen voorkomen."

Lees ook: Burgemeester Penn: 'Had aankoop huis moeten melden'

Buurman
De burgemeester kocht begin 2018 een woning van haar buurman Wim Lousberg, directeur van het Shared Services Center Zuid-Limburg (SSC-ZL). Daar verzorgt een gezamenlijke ambtenarenploeg overkoepelende werkzaamheden voor de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen.

Spionage-affaire
Over die koop ontstond in september ophef omdat het voorgenomen gezamenlijke kantoor van de gemeenten leidde tot de spionage-affaire. Deze affaire kwam weliswaar pas na de aankoop van het huis aan het rollen, maar er werd door publicaties in een krant gesuggereerd dat er een schijn van belangenverstrengeling rond de zaak hing.

Lees ook: 'Woningdeal burgemeester Penn niet handig, wel integer'

Leerzaam
Annemarie Penn benadrukte in haar verklaring dinsdagavond dat ze van de kwestie geleerd heeft. "Ik ben blij dat er duidelijkheid is. Ik leer van dit rapport. In de toekomst zal ik alerter zijn op de rollen die ik privé en bestuurlijk heb. Dilemma's tussen de twee verschillende rollen zal ik openlijker en nadrukkelijker bespreken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen