Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Maastricht is integriteitskwestie bespaard gebleven'

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 17:13

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft tegen de raad verklaard dat ze enorm opgelucht is dat uit het onderzoek naar de woningdeal is gebleken dat er geen sprake is van een integriteitskwestie.

Penn las de verklaring voor voorafgaand aan de raadsvergadering waarin de resultaten van een extern onderzoek naar de kwestie besproken worden.

Moeten melden
Burgemeester Penn liet eerder al optekenen dat ze de aankoop destijds beter had kunnen melden aan de gemeenteraad. Ze herhaalde deze woorden dinsdag nogmaals. "De kwestie doet mij veel pijn, vooral omdat deze zaak de stad schaadt, mijn gezin treft, de organisatie en uiteraard uw raad raakt. Door de aankoop te melden had ik dat kunnen voorkomen."

Lees ook: Burgemeester Penn: 'Had aankoop huis moeten melden'

Buurman
De burgemeester kocht begin 2018 een woning van haar buurman Wim Lousberg, directeur van het Shared Services Center Zuid-Limburg (SSC-ZL). Daar verzorgt een gezamenlijke ambtenarenploeg overkoepelende werkzaamheden voor de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen.

Spionage-affaire
Over die koop ontstond in september ophef omdat het voorgenomen gezamenlijke kantoor van de gemeenten leidde tot de spionage-affaire. Deze affaire kwam weliswaar pas na de aankoop van het huis aan het rollen, maar er werd door publicaties in een krant gesuggereerd dat er een schijn van belangenverstrengeling rond de zaak hing.

Lees ook: 'Woningdeal burgemeester Penn niet handig, wel integer'

Leerzaam
Annemarie Penn benadrukte in haar verklaring dinsdagavond dat ze van de kwestie geleerd heeft. "Ik ben blij dat er duidelijkheid is. Ik leer van dit rapport. In de toekomst zal ik alerter zijn op de rollen die ik privé en bestuurlijk heb. Dilemma's tussen de twee verschillende rollen zal ik openlijker en nadrukkelijker bespreken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen