Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Koningsdag Maastricht hopelijk met veel mensen'

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 10:29

Als het aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake ligt, viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag gewoon in Maastricht dit jaar. Er liggen namelijk diverse scenario's op tafel.

Hoe die er precies uitzien, is niet bekend. Maar de burgermoeder heeft goede hoop: "We hebben van alles klaar liggen voor de verschillende mogelijkheden. Wat mij betreft gaan we er een hele mooie Koningsdag van maken."

Lees ook: Koningspaar viert Koningsdag 2022 in Maastricht

Liever niet digitaal
De gemeente heeft de afgelopen twee jaar goed nagedacht hoe Koningsdag gevierd kan worden, want volgens Penn-te Strake verdient Maastricht een full swing Koningsdag. "En dat betekent dat het een feest van én voor de stad moet zijn, maar wel met veel mensen. Ik vind niet dat dat prachtige Maastricht tot het recht komt als je het digitaal doet."

Video: L1

Goede hoop
De burgemeester is positief gestemd over het feest rondom de verjaardag van de koning. "Als ik kijk naar de ontwikkelingen nu, dan heb ik goede hoop dat er echt heel veel kan. Maar de kans dat iedereen zomaar vrij kan bewegen, acht ik klein." En dat heeft natuurlijk te maken met de anderhalve meter afstand. Ook tijdens de persconferentie dinsdag werd duidelijk dat we die maatregel nog niet kunnen loslaten. Penn-te Strake kijkt met een positief gevoel terug. "De boodschap was helder. Het is fijn dat het kabinet een stevige en gedurfde stap zet. Het getuigt van hoop."

Lees ook: Bijna alles weer open tot tien uur 's avonds

Vastelaovend
Met het oog op vastelaovend moeten Limburgers rekening houden dat sjoenkele in bomvolle kroegen dit jaar weer niet mogelijk is. Maar wat kan dan wel? Dat is nog de grote vraag aangezien de horeca gewoon tot 22:00 uur open is. Diverse carnavalsburgemeesters hebben aangegeven uiteindelijk samen op te willen trekken. Op die manier hopen ze een lappendeken van verschillende regels per regio te voorkomen. Later deze week volgt er een gesprek met justitieminister Dilan Yesilgöz.

Lees ook: Burgemeester Maastricht: 'Handhaven moeilijk met carnaval'

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen