Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 18:12

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht vindt dat Limburg veel te weinig extra agenten krijgt, maar noemt het wel een eerste stapje in de goede richting.

"Het is een eerste stap, maar we zijn nog lang niet klaar", zei de Maastrichtse burgemeester op L1 Radio.

Onderaan de lijst
Vrijdag werd bekend dat van de 1100 nieuwe politiemensen die er in Nederland komen, er slechts 32 naar politie-eenheid Limburg komen. Daarmee staat deze provincie onderaan de lijst.

Lees ook: Slechts 32 van 1100 nieuwe agenten naar Limburg

Grensoverschrijdende criminaliteit
De Maastrichtse burgemeester ijverde vorig jaar bij het nieuwe kabinet voor meer politie in Limburg, omdat deze provincie te maken heeft met veel grensoverschrijdende criminaliteit. Ze vond toen dat Den Haag te weinig oog had voor grensproblemen. Penn gaat samen met de burgemeesters van Eindhoven en Tilburg opnieuw bij het Rijk aandacht vragen om meer aandacht voor internationale misdaad en ondermijning. "We blijven hiervoor vechten", bezweerde ze.

Inzetbaarheid
Verder wil ze dat er niet alleen wordt gekeken naar het aantal agenten, maar ook naar de inzetbaarheid. Volgens haar zijn er in Limburg veel oudere politiemensen in dienst, die bijvoorbeeld part-time werken en dus minder inzetbaar zijn dan een jonge fulltimer.

Aspiranten
Penn plaatste wel nog een kanttekening bij het kleine aantal agenten dat er voor Limburg is gereserveerd. In het plan van de minister worden aspirant-agenten, agenten in opleiding, anders geteld dan nu, waardoor het lijkt alsof politieregio's met veel aspiranten er ineens veel politiemensen bij krijgen. "Limburg heeft amper aspirant-agenten, en daardoor ligt ons cijfer ook zo laag", aldus Penn. "Datzelfde geldt ook voor Amsterdam. Maar verder kloppen de aantallen nieuwe agenten wel met de landelijke budget-verdeelsleutel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen