Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Concertreeks Rieu op Vrijthof nog onzeker'

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 18:12

Het is onzeker of de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht dit jaar door kunnen gaan.

Dat zei Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en burgemeester van Maastricht zondag in L1mburg Centraal.

Video: L1

Concerten
Of de concerten van de Maastrichtse violist en zijn orkest door kunnen gaan, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Rieu heeft concerten gepland in de eerste drie weekenden van juli. De concertreeks trekt jaarlijks tienduizenden mensen uit de hele wereld.

Scenario's
Penn zegt nog geen besluiten te hebben genomen rondom de Rieu-concerten. "Ik verwacht dat de heer Rieu zelf wel met scenario's werkt."

Rieu
Woordvoerder Pierre Rieu laat weten er vooralsnog van uit te gaan dat de concertreeks van zijn vader op het Vrijthof gewoon doorgaat. "Zodra we horen dat de concerten niet door kunnen gaan, bekijken we op dat moment wat we gaan doen." Op eventuele scenario's wil hij nog niet vooruitlopen.

OLS
Begin juli stond ook het Oud Limburgs Schuttersfeest gepland in Meijel. Daar is vanwege de uitbraak van het coronavirus dit weekend een streep doorgezet. Ook activiteiten in aanloop naar het OLS zijn om die reden geschrapt.

Lees ook: 'Sjutdown' voor schutterswereld door coronavirus

Bospop
Begin juli staat ook het festival Bospop in Weert gepland. Een besluit over dat evenement valt medio mei.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen