Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn: 'Concertreeks Rieu op Vrijthof nog onzeker'

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 18:12

Het is onzeker of de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht dit jaar door kunnen gaan.

Dat zei Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en burgemeester van Maastricht zondag in L1mburg Centraal.

Video: L1

Concerten
Of de concerten van de Maastrichtse violist en zijn orkest door kunnen gaan, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Rieu heeft concerten gepland in de eerste drie weekenden van juli. De concertreeks trekt jaarlijks tienduizenden mensen uit de hele wereld.

Scenario's
Penn zegt nog geen besluiten te hebben genomen rondom de Rieu-concerten. "Ik verwacht dat de heer Rieu zelf wel met scenario's werkt."

Rieu
Woordvoerder Pierre Rieu laat weten er vooralsnog van uit te gaan dat de concertreeks van zijn vader op het Vrijthof gewoon doorgaat. "Zodra we horen dat de concerten niet door kunnen gaan, bekijken we op dat moment wat we gaan doen." Op eventuele scenario's wil hij nog niet vooruitlopen.

OLS
Begin juli stond ook het Oud Limburgs Schuttersfeest gepland in Meijel. Daar is vanwege de uitbraak van het coronavirus dit weekend een streep doorgezet. Ook activiteiten in aanloop naar het OLS zijn om die reden geschrapt.

Lees ook: 'Sjutdown' voor schutterswereld door coronavirus

Bospop
Begin juli staat ook het festival Bospop in Weert gepland. Een besluit over dat evenement valt medio mei.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen