Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn blikt terug op Koningsdag: 'Heel tevreden'

Geplaatst opwoensdag 28 april 2021 - 10:08

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht blikt met een tevreden gevoel terug op Koningsdag.

"Als je kijkt naar Zuid-Limburg dan is het vrijwel overal goed gegaan", zegt Penn woensdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Drukte in parken
Alleen in het Stadspark in de provinciehoofdstad ging het rond 14:30 uur mis. Naar schatting hadden zich zo'n 200 mensen verzameld in het park. De coronamaatregelen werden niet nageleefd en de politie moest ingrijpen. "We hebben in de parken een heleboel mensen gehad, ook in De Griend. Op een gegeven moment werd dat teveel en toen zijn we gaan optreden. Dat is het enige wat mis is gegaan", concludeert Penn.

Lees ook: Stadspark Maastricht vol: bezoekers moeten vertrekken

Hoeveel bekeuringen er zijn uitgedeeld, is nog niet bekend. "Op zo'n dag zit ik te kijken of het allemaal goed gaat. We willen helemaal niet op dat punt komen om boetes uit de delen."

Terrassen
Woensdag vanaf 12:00 uur gaat de buitenhoreca open, maar hier gelden wel regels voor. Tussen 12:00 en 18:00 uur mag je op een terras zitten, alleen op reservering. Reserveren kan vooraf, maar mag ook ter plekke op het moment dat je op het terras wil gaan zitten. Bij binnenkomst vindt een gezondheidscheck plaats. Als je opstaat om het toilet te bezoeken, moet je een mondkapje dragen.

Lees ook: Maastricht roept Belgen op geen terrasje te komen pikken

Bang dat het misgaat, is de burgermoeder niet. De gemeente is goed voorbereid en gaat kijken hoe het de komende dagen gaat lopen. "We staan klaar om maatregelen te treffen als het te druk wordt, maar we hopen dat iedereen verstandig blijft", aldus Penn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen