Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 18:47

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht geeft namens de Limburgse burgemeesters aan content te zijn met de extra 7,7 miljoen euro die de politie-eenheid Limburg ter beschikking krijgt.

"Als kleinste eenheid krijgen we relatief gezien het hoogste bedrag. Dat is een erkenning voor ons probleem", zo zegt Penn, die Regioburgemeester Limburg binnen de Nationale Politie is, op L1 Radio.

Externe inhuur
Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of extern mensen in te huren om de administratie te doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Meer op straat
Penn benadrukt dat het om een incidentele injectie gaat. "Het geld is voor de komende drie jaar, voor mensen die geen politieopleiding hoeven te hebben, maar wel heel veel werk voor de politie kunnen doen. Daardoor kunnen daarvoor bestemde agenten weer meer op straat aan de slag gaan. Mensen meer en eerder helpen, dát is de bedoeling."

Goede start
Eerder was er vanuit Limburg nog onvrede toen van de 1100 extra agenten er slechts 32 naar Limburg bleken te komen. "Dit maakt heel veel goed", zegt Penn daarover. "Het is goed genoeg om de grootste problematiek mee te verhelpen, hoewel het voor de politie nooit genoeg kan zijn. Maar dit is een goede start."

Drugsdumpingen
Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen in de provincie en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen aanvullend uitgetrokken voor extra politiemensen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen