Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 18:47

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht geeft namens de Limburgse burgemeesters aan content te zijn met de extra 7,7 miljoen euro die de politie-eenheid Limburg ter beschikking krijgt.

"Als kleinste eenheid krijgen we relatief gezien het hoogste bedrag. Dat is een erkenning voor ons probleem", zo zegt Penn, die Regioburgemeester Limburg binnen de Nationale Politie is, op L1 Radio.

Externe inhuur
Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of extern mensen in te huren om de administratie te doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Meer op straat
Penn benadrukt dat het om een incidentele injectie gaat. "Het geld is voor de komende drie jaar, voor mensen die geen politieopleiding hoeven te hebben, maar wel heel veel werk voor de politie kunnen doen. Daardoor kunnen daarvoor bestemde agenten weer meer op straat aan de slag gaan. Mensen meer en eerder helpen, dát is de bedoeling."

Goede start
Eerder was er vanuit Limburg nog onvrede toen van de 1100 extra agenten er slechts 32 naar Limburg bleken te komen. "Dit maakt heel veel goed", zegt Penn daarover. "Het is goed genoeg om de grootste problematiek mee te verhelpen, hoewel het voor de politie nooit genoeg kan zijn. Maar dit is een goede start."

Drugsdumpingen
Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen in de provincie en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen aanvullend uitgetrokken voor extra politiemensen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen