Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 18:47

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht geeft namens de Limburgse burgemeesters aan content te zijn met de extra 7,7 miljoen euro die de politie-eenheid Limburg ter beschikking krijgt.

"Als kleinste eenheid krijgen we relatief gezien het hoogste bedrag. Dat is een erkenning voor ons probleem", zo zegt Penn, die Regioburgemeester Limburg binnen de Nationale Politie is, op L1 Radio.

Externe inhuur
Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of extern mensen in te huren om de administratie te doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Meer op straat
Penn benadrukt dat het om een incidentele injectie gaat. "Het geld is voor de komende drie jaar, voor mensen die geen politieopleiding hoeven te hebben, maar wel heel veel werk voor de politie kunnen doen. Daardoor kunnen daarvoor bestemde agenten weer meer op straat aan de slag gaan. Mensen meer en eerder helpen, dát is de bedoeling."

Goede start
Eerder was er vanuit Limburg nog onvrede toen van de 1100 extra agenten er slechts 32 naar Limburg bleken te komen. "Dit maakt heel veel goed", zegt Penn daarover. "Het is goed genoeg om de grootste problematiek mee te verhelpen, hoewel het voor de politie nooit genoeg kan zijn. Maar dit is een goede start."

Drugsdumpingen
Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen in de provincie en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen aanvullend uitgetrokken voor extra politiemensen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen