Overslaan en naar de inhoud gaan

Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 18:47

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht geeft namens de Limburgse burgemeesters aan content te zijn met de extra 7,7 miljoen euro die de politie-eenheid Limburg ter beschikking krijgt.

"Als kleinste eenheid krijgen we relatief gezien het hoogste bedrag. Dat is een erkenning voor ons probleem", zo zegt Penn, die Regioburgemeester Limburg binnen de Nationale Politie is, op L1 Radio.

Externe inhuur
Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of extern mensen in te huren om de administratie te doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Meer op straat
Penn benadrukt dat het om een incidentele injectie gaat. "Het geld is voor de komende drie jaar, voor mensen die geen politieopleiding hoeven te hebben, maar wel heel veel werk voor de politie kunnen doen. Daardoor kunnen daarvoor bestemde agenten weer meer op straat aan de slag gaan. Mensen meer en eerder helpen, dát is de bedoeling."

Goede start
Eerder was er vanuit Limburg nog onvrede toen van de 1100 extra agenten er slechts 32 naar Limburg bleken te komen. "Dit maakt heel veel goed", zegt Penn daarover. "Het is goed genoeg om de grootste problematiek mee te verhelpen, hoewel het voor de politie nooit genoeg kan zijn. Maar dit is een goede start."

Drugsdumpingen
Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen in de provincie en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen aanvullend uitgetrokken voor extra politiemensen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen