Overslaan en naar de inhoud gaan

Penetrante geur bij ingevallen bedrijfspand Venlo

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 16:04

De politie heeft de brandweer gealarmeerd na een melding van een penetrante geur bij Geerlings Metaalrecycling in Venlo. De politie is zaterdag binnengevallen bij het bedrijf vanwege verdenkingen van witwassen, fraude en het overtreden van milieuregels.

Lees ook: Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Penetrante geur
De brandweer is ter plaatse bij het bedrijf aan de James Cookweg om metingen te verrichten nadat de politie een penetrante geur rook. "Deze metingen worden gedaan voor de veiligheid van de medewerkers van het onderzoek", laat een woordvoerder van de politie weten. Waar de penetrante geur vandaan komt, daar doet de politie geen uitspraak over. "Hierover kunnen wij niks zeggen in kader van het lopend onderzoek".

Verborgen ruimtes

Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn bij het bedrijf opzoek naar administratie, geld en verborgen ruimtes. Hierbij krijgen ze hulp van twee gespecialiseerde teams van defensie. Deze zoekteams kunnen met speciale apparatuur verborgen ruimtes ontdekken. De politie wil niet zeggen of de penetrante geur is vrijgekomen bij de zoektocht naar deze ruimtes.

Dure auto's
De eenheden zijn ook in verschillende woningen in Venlo binnengevallen. Het gaat mogelijk om de woningen van mensen die betrokken zijn bij het bedrijf. Bij de invallen is beslag gelegd op ongeveer 400.000 euro, een Porsche en een Maserati.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen